Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: nincs cím

matgab Előzmény: #471210

nem látjuk okvetlenül másképp, csak te azt mondod, hogy jó, hogy a DT lett az új könyvvizsgáló (ebben én mondjuk azért nem vagyok meggyőződve), én meg azt mondom, hogy az előző könyvvizsgáló vagy benézett valami nagy hibát és ezért lett kirúgva (ez nem lenne jó hír), vagy azért mert nem akart valamit aláírni, amit a DT simán aláír a nagy díj fejében (ez megintcsak rossz hír lenne).

Persze az is lehet hogy simán csak leváltják a könyvvizsgálót, mert valóban egy nagyobb nevű könyvvizsgálót akarnak marketing szempontok miatt a nemzetközi kitettség miatt.

Csak ha egyszerre 4 tényező merül fel (transzparencia múltbeli eltűnése, KÁ elküldése és likvidálása és az új könyvvizsgáló kinevezése) az ott nekem gyanússá válik és óvatossá tesz.

Egy olyan teória is lehet, hogy Kassai Ákost azért majdnem a mélyponton likvidálták, mert így kvázi vissza tudtak vele fizettetni általa okozott károkat -bár ez nem valószínű azért.

Sokan kérdeztétek, hogy mit csinált Soós Csaba eddig és hogy miért Kassaira akarnak ráfogni majd mindent.

Erre is tudok egy verziót kitalálni: Kassai volt ugye a finanszírozási guru, ő intézte a kötvényeket és a banki hiteleket. Nos elképzelhető, hogy egy egy olyan hitelszerződésben olyan feltételeket tettek bele a bankok, amire nem hívta fel SCS figyelmét KÁ és simán aláírták a szerződést. Ilyen lehet pl. saját részvények betolása hitelfedezet mögé. Amíg emelkedik az árfolyam, addig semmi gáz, nem is érdekel senkit a dolog. De árfolyam harmadolás után kopoghatnak a hitelezők, hogy akkor toljon be a cég pótfedezetet, amiről értekeztek már itt néhányan... És ugye ez érhette meglepetésként SCS-t ha erre KÁ nem hívta fel a figyelmét, vagy nem hedge-elte le a hitelfedezetet 12k-s árfolyamnál (mondjuk egy opciós eladási joggal, hogy ne kelljen pótfedezet betolni.) Ezek egyértelműen egy CFO feladatai lennének egy cégnél és nem egy CEO-é, aki azért alkalmaz CFO-t , hogy az ilyen problémáktól megvédje...

Szóval én valami hasonlókat tudok az üggyel kapcsolatban elképzelni, de ezekről biztosat csak évek múlva tudunk meg, vagy még akkor sem. Ha a cég megoldja majd a jelenlegi problémáit, akkor pl. senkinek nem érdeke, hogy esetlegesen ilyen előforduló dolgok kiderüljenek, inkább majd egy kis kreatív könyveléssel megmagyarázzák ezeket a problémákat...