Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: nincs cím

Előzmény: #469265

Scipio, te most direkt kötekszel. Nyilván a Párducnak, mint harckocsinak a kudarcára utaltam, hiszen gyakorlatilag nem lehetett bevetni, mert harcképtelenné váltak az ütközet előtt, vagy eleve harcképtelenek voltak - és amikor mégis sikerült, akkor viszont arányaiban iszonyatosan magasak voltak a veszteségei. Namármost, én ezen azért filóztam el, mert ugye Hitler pont a Párducok megérkezésére várva halogatta az ütközetet, mert ebben a fegyverben bízott - ha ez ugye így lebőg, akkor inkább az offenzívát is leállítja, ebben van némi logika.

"A támadás egyszerűen kifulladt, már napok óta képtelenek voltak komoly előrehaladást elérni, közben a szicíliai partraszállás miatt csapatokat kellett átdobni Olaszországba és a Balkánra, északon a támadó németek hátába megindult az orjoli hadművelet, így előbb az északi, majd miután délen megindult a Belgorod-Harkovi szovjet offenzíva, a déli német erőknek is védelembe kellett átmenni, feladva az addig elért "eredményeket"..."

Ezt értem, és stratégiailag meg is értem, de ezért nem érdemes pár nap után egy ekkora hadmozdulatot "dobni", hiszen bár lassan haladtak előre, DE HALADTAK ELŐRE a németek, méghozzá úgy, hogy igen komoly veszteségeket okoztak a szovjet erőknek - ahogy te is idézed. Azzal, hogy abbahagyták, azzal pont azt érték el, hogy a számottevő veszteséget már elszenvedték, de az igazán számottevő vereséget és veszteség okozást nem érték el, így olyan semmi értelme az egésznek a számomra, mig ha a hadműveletet befejezik, akkor olyan vereséget mértek volna a szovjetekre, amit nekik is időbe tellett volna kiheverni, azaz éppen rendezni tudták volna a vonalaikat, vagy akár fegyverszünetről is elkezdhettek volna tárgyalni.

Számomra ezért furcsa ez a kurta-furcsa befejezés.

"Nem a veszteségek miatt álltak le, bár a jó egy hét alatt 50 ezer ember és 300 körüli hk. több volt mint amit a németek megengedhettek maguknak ilyen kilátástalannak tűnő offenzívánál..."

Node amikor meg én mondtam, hogy az ott elszenvedett veszteségeket nem engedhették meg maguknak és soha nem álltak talpra, akkor meg kinevettél :o