Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: nincs cím

Előzmény: #468815

"nemtoom: A 2006 óta tartó őrjöngésed mindent megmagyaráz. "

Válogasd meg a szavaidat, nem anyáddal beszélgetsz és nem őriztünk együtt libákat. Ezen túlmenően tudomásom szerint 2006-ban nem is ismertük egymást (ennek mostanában egyre inkább örülök), így nem hiszem, hogy bármiféle jogod lenne arra, hogy az akkori viselkedésem minősítsed. Noch dazu, még marhságokat is írsz arról az időszakomról.

"Bár tudom, hogy nehéz éveket élsz, azért egy kis segítséget had nyújtsak:"

Én nem élek nehéz éveket, nekem az volt a nehéz időszak, amikor majdnem tönkretették Magyarországot. Most egy kicsit könnyebb, mert legalább ezt az igyekezetet nem látom a kormány részéről, és szerencsére a HAMVAZS szimpatizánsok is egyre szűkebb környezetben tudnak uszítani.

"A CDS törlesztéskockázati felár."

A CDS neve: credit default swap (CDS) és ebben semmiféle ilyen megnevezés NINCS, ráadásul számos formája van. Ha meg szeretnéd érteni, hogy nagyjából miről szól, akkor INKÁBB úgy kell gondolkodnod róla, mint egy hitelminősítőről, amely nem "AAA-CCC" kategória alapján értékel, hanem SZÁZALÉKOK alapján értékel, hogy mennyi az esélye a csődbemenetelnek. Ez is egy pénzügyi maffia, az ISDA "terméke", amely pár éve még csak nem is létezett, vagy terjedt el, csak akkor, amikor egyes uzsorások felkapták ezt a céget, hogy ezzel lehet emelni az uzsorakamatokat.

"A pénzügyek naponta átszámolása biztos jó annak aki ezért kapja a fizetést."

Igen, pontosan ezért kapja a fizetését. Mint minden pénzügyes minden cégnél, úgy a pénzügyminiszter (gazdasági miniszter) a kormányban. És nem azért kapja a pénzét, hogy decemberben elfogadjon valamit, szeptemberig hazudjon, írjon egy újat és azt se tartsa be, ahogy ez korábban szokás volt.

"A forint brutális felértékelődését a benzin árának kordában tartása indokolja. Egyik sem sikerült."

??? Mi van ??? Ez volt az előző két ciklusban...

"Ezek a mondatok el fognak hangzani a fidesz-vezetőség valamelyik következő összejövetelén. Nem kell őket újra kitalálni, egy másik gazfickó, egy másik eszelős már kitalálta."

Hát igen, te írtad le, és te állítod, hogy kik fogják mondani... önkritikának ez se volt utolsó "gazfickó, eszelős" a "várból szart építeni képesség után" :) Ez egyre jobb, illetve rosszabb lesz.