Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: nincs cím

Netmaster Előzmény: #468562

Hát igen, az állami cégek már csak ilyenek, hogy mindenféle külsős szerződéseket is kötnek. Ezek pontosan abban különböznek a nem állami cégek külsős szerződéseitől, hogy az állami cégek állami tulajdonban vannak. Bravó. :) Amúgy az teljesen igaz, hogy nem csak állami tulajdont, hanem bármilyen állami tranzakciót ugyanígy érint a dolog, de ez legfeljebb az állam tevékenységének csökkentése mellett jó érv.

Na jó, alulfinanszírozás ügyben nem fogjuk egymást meggyőzni, bár az az indoklás még mindig vicces, hogy azért folyik el a pénz, mert nincs elég. Ha nincs elég, akkor változtatni kell, ésszerűsíteni, takarékoskodni, de ez nem történik meg. Mindenesetre örülök, hogy elismered, nem csak alulfinanszírozott állami cégek vannak. :)

Nem fogom elmagyarázni, hogy "korrupció" lenne az említett eset, nem is tudom, hogy konkrétan annak minősül-e, "hűtlen kezelésnek" hívják (egyelőre gyanúsítás szintjén), az pontosabb. Tessék észrevenni, hogy azért történik ilyesmi, mert az állam mint tulajdonos nem felügyeli megfelelően az állami cég működését, rosszabb esetben pedig maga tesz róla, hogy az ilyen emberek odakerüljenek, és "végezzék a dolgukat".