Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: nincs cím

Előzmény: #468554

"Nem erre gondoltam, hanem öncélú politikai érdekre, pl. haverok pozícióhoz juttatása, hogy aztán további haverok megbízásán keresztül szivárogjon el a pénz."

Ennek megint semmi köze ahhoz, hogy egy cég állami tulajdonban van, vagy se, ennek ahhoz van köze, hogy az állam rendel-e meg munkákat, vagy sem.

"Ha ez szerinted nem probléma, akkor gőzöm sincs mi neked a probléma."

Nem azt írtam, hogy nem probléma, hanem azt, hogy nem ez okozza a problémákat. Ez csak egy marginális, valójában jelentéktelen része a problémakörnek.

"Nem értek egyet az alulfinanszírozás hibáztatásával sem, elsősorban azért, mert nem ismerjük a hatékony működés költségét."

Dehogynem. Illetve, egészen pontosan fogalmazva, azt például pontosan tudjuk, hogy csak a járműpark normális életkorban tartásához több pénz kellene, mint amennyit összesen kapnak támogatásként ezen cégek, tehát biztosan tudható, hogy alul vannak finanszírozva.

"Amíg valahol elfolyik a pénz, addig minden alulfinanszírozás."

Mindig elmondom, de soha nem értitek meg: Azért folyik el a pénz, MERT NINCS ELÉG és ezt MINDENKI TUDJA. Ez a rendszer részét képezi, mert másképpen nem működne, mert nem működhetne. Ami elfolyik, az a töredéke annak, mint ami a normális működés biztosításához kellene, ezért is nem lehet ezzel mit kezdeni és ezért is veszélyes azt hitetni el az emberekkel, hogy ha ez megszűnik, akkor majd jobban fog minden működni, mert akkor lesz elég pénz. Nem. Nemhogy elég pénz nem lesz, hanem szolgáltatás sem, mert ha nincs "zsebbe csurranó pénz", akkor ennyiért ezt senki sem fogja megcsinálni.

"Persze nem mondom, hogy alulfinanszírozás mint olyan nem létezik, de ember legyen a talpán, aki külön tudja választani a kettőt."

Amikor olyan szinten alulfinanszírozott valami, mint a BKV+MÁV, addig ezt bárki meg tudja különböztetni.

Szóval szerinted pl. ez a sztori nem létezik: http://atlatszo.hu/2012/01/09/mvm-halott-helyettesevel-takarozott-kocsis-istvan-a-birosag-elott/

Dehogynem, csak tessék nekem elmagyarázni, hogy ez mitől lenne "korrupció".

"Mindenfelé megy el a pénz mutyiban, a BKV is tele volt/van ilyenekkel, pedig lassan csődbe megy, erre szerinted ilyesmi nincs, azok a jóemberek, akik ezeket a szerződéseket megkötik, nem az éppen hatalomban lévő politikai elit közreműködésével kerülnek a helyükre, és teszik a dolgukat. Hát hogyne."

Hát hogyne, főleg mert nem ezt mondtam, ezt csak te akarod a szájamba tenni. Nem fog sikerülni. Először is az MVM pont nem alulfinanszírozott cég, másodszor másodsorban marginális összegről beszélünk a cég méreteihez és adataihoz képest. Azaz, megint pont a szarva között fogtad meg a tőgyét, itt is az derült ki, hogy ez az ügy teljességgel indifferens volt a cég üzleti eredményeire nézve, amely mellesleg nyereséges volt az adott időszakban. Vagyis éppen nem az alulfinanszírozottságot, hanem a profit esetleges szétosztását mutatja be a példa.

"A problémák oka valóban mélyebben van, lásd kapzsiság."

No persze, jó szöveg, csak nyilvánvalóan nem igaz. Már persze, abból az aspektusból, hogy ez OKOZNÁ a problémákat. Mint kifejtettem, ez nem okozza a problémákat, hanem a problémák velejárója, illetve a problémák elhárításának egyik módszere.