Re: CDS
Előzmény: #462246"Nem biztos, hogy célszerű 5 éves cds, 3-6 hónapos, max 1 éves állampapír hozamok között összefüggéseket keresned."
Nem is kerestem. Azt kérdeztem, hogy hogyan létezik, hogy Magyarország adósfinanszírozása esetében senki sem számol a CDS-el, és az nem adódik hozzá a kamatokhoz, illetve, ha ez igaz, akkor hogyan lehet, hogy egy magánadósnál meg lehet?
Egyébként, teljesen egyetértek, hogy nem lehet az 5 éves, meg 3-6 hónapos adatokat összevetni, mert az öt éves alapvetően bizalmi kérdés, hogy ADDIG nem változik alapvetően meg semmi, ugyanakkor a 3-6 hónapos meg pont azt jelenti, hogy a JELENBEN semmiféle bizonytalanság, vagy bizalmatlanság NINCS Magyarországgal kapcsolatban, azaz egyszerűen nem igaz, hogy MOST félnének a befektetők, hogy nem kapják vissza a pénzüket.
Mellesleg, én nem azt mondtam, hogy hamisak a statisztikák, hanem azt mondtam, hogy hamisak az annak alapján készített elemzések, konklúziók, mert azok SZÁNDÉKOSAN nem veszik figyelembe, hogy Magyarország államadósságának közel a fele el nem költött, bankban parkoló pénz, ami egy olyan ordító könyvelési hiba lenne egy cégnél, hogy ettől páros lábbal repülne az ügyvezető és a könyvelő, ha meglátnám, mert nyilvánvaló, hogy meg akartak vezetni azzal, hogy veszteségesnek próbálták kimutatni a céget, elhallgatva a bankbetéteit.
Azt pedig nekem ne próbáljad meg beadni, hogy az normális nemzetközi statisztika lenne, amely nem képes különbséget tenni a felélt kölcsönök és a kölcsönből a Nemzeti bankban elhelyezett pénzek között. Az egyik nincs meg, a másik meg van. Szerinted ez ugyanaz és ugyanúgy kell kimutatni?