Re: nincs cím
Előzmény: #460889Nézd, úgy tűnik nem tudom elégszer leírni, hogy én nem vagyok elégedett a kormányzati teljesítménnyel, mert többet várnék. Nem vagyok elégedett jópár törvénnyel, mert rendesen kommunikálva, nem kapkodva előkészítve jóval többet érnénk el vele. Azzal is igazad van, hogy nem segít a szélviharban az, ha még szélgépeket is beállítanak.
DE
Attól méginkább kiakadok, amikor a ventillátorra akarják ráfogni a tornádót és azt akarják előadni az országnak, hogy menjenek csak ki nyugodtan ebből a biztonságos menedékből, mert csak lózung, hogy körülöttünk tombol a vihar és igenis csak ez a kis ország a kivétel és itt is csak a ventillátor tehet mindenről.
HA
Pedig ezt a kormányzati teljesítményt és az ezzel okozott kárt vetem össze az előző két ciklussal, akkor megint nem tudok őszintén kritizálni, mert nem lehet igazából összevetni azt az országdúlást a kapkodással és adott esetben naivitással, vagy téves helyzetértékeléssel. Akkor az kétségtelenül nem volt, teljesen egyértelmű volt az ország kicsinálása, kiárusítása, kirablása, magyar vállalkozások kinyírása, mezőgazdaság felszámolása, akkor kétségtelenül nem volt ebben sem kapkodás, sem tévedés, sem naivitás. De hadd ne éltessen a hideg profizmust, amivel felszámolták volna az országot.
EBBEN
A kontextusban pedig az, hogy mit műveltek eddig, meg évente mennyi kárt okoztak és mekkora veszteséget hoztak össze, amit nekünk kell megfizetni, ahhoz képest MINDAZ, amit összesen fel tudtok sorolni, meg elő tudtok hozni, az bakfitty. Két költégvetési év alatt több kárt hoztak azok össze, mint ezek és azok maradandóbb károk, mint amekkora kárt okozhatnak ezek.
ÉS MIVEL
Én nem tudok elvonatkoztatni attól, hogy olyan nincs, hogy valakinek ne legyen a kezében a hatalom, mert az a totális káosz és pusztuláson kívül nem létezik, így döbbenten nézem, hogy azt sem tudjátok megmutatni, hogy "és kinek a kezébe tennétek le a hatalmat", mert azért azt mégsem akarjátok kimondani, hogy elkúrcsány, vagy a társai kezébe, gondolom senki sem akar lesüllyedni oda, hogy azt mondja Zorró kezébe - node akkor meg egy liftszerelő lenne az ország megmentője?
ÉN EBBŐL A FELHOZATALBÓL
Akkor sem tudnék a jelenleginél jobbat mutatni, ha szívből gyűlölném őket és én még abban az esetben is azt mondanám, hogy INKÁBB maradjanak. Ahogy tettem ezt 2006 őszén, amikor azt mondtam, hogy GYF nem mondhat le, mert megengedhetetlen ilyen körülmények között a távozása. Nem lehet egy utcai zavargással kormányfőt buktatni, mert akkor ebből rendszer lesz.
És ha akkor azt mondtam, akkor most aztán főleg nem fogom azt mondani, hogy "mindegy ki lesz hatalmon".
Mert tudod, aki ezt mondja, akinek tényleg mindegy, annak tulajdonképpen az is jó, ami van. Akinek meg nem jó, az mutasson nekem JOBBAT. Ha pedig nem tud jobbat mutatni, akkor ne csodálkozzon azon, hogy nem kívánok ROSSZABBAT, vagy SEMMIVEL SEM JOBBAT annál, ami van.
EZ ENNYIRE EGYSZERŰ
nálam és szerintem.