Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: Orbán: az IMF-tárgyalások fontosak, de nem húsbavágóak

Ricsi Előzmény: #460662

A hsz első felével egyetértek, a másodikkal semmiképpen.

A tartalék tényleg sok. De az adósságcsökkentés csak egy lózung. És nem csak azért, mert a nyugdíjvagyon sem arra ment rá.

Csökkentjük az adósságot, de olyan intézkedéseket hozunk, hogy a régi adósság átkötésével több kamatot fizetünk.

Pl, most tartozunk 1000 egységgel 4% kamatra. Ha eztán csak 500 egységgel fogunk, de azt 8% kamatra tesszük, akkor sem csináltunk semmit, mert a kamatterhek tesznek tönkre minket. Maga az adósság nem gond, azt mindig újra tudjuk kötni.

Szerintem helyette azt az 500 egységet az ipar!!! IPAR!!! IPAR!!! fejlesztésére kellene fordítani. Itt a mezőgazdaságra is gondolok, szóval termelő munkára. Nem kereskedelemre, nem plázákra, fradi pályára (bár még a vérem is zöld), meg ilyen baromságokra. És ha kicsit is ügyesek vagyunk, akkor tudunk ezzel termelni évi 4%-nál többet is, tehát a kamatteher növekedését le tudjuk védeni. Aztán ha látják, jó úton járunk, a kamatterhek csökkenni fognak, visszaállnak a mostani szintre, viszont lesz működő termelésünk. Amiből majd tudunk törleszteni.

De én ezt sajna nagyon nem látom, és így egyszerű lopásnak tartok minden pénzelvételt. Én ilyen egyszerűen működök.