Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: nincs cím

Ricsi Előzmény: #460375

Ezt én továbbra sem értem...

Neked van valamid, ami szerintem most többet ér, mint egyébként. Elkérem tőled, és fizetek neked érte kölcsönvételi díjat.

Én ezt a valamit (ne tőzsdére gondolj, kérlek) eladom. Aztán, mielőtt vissza kellene neked adnom, visszaveszem. Ha jól gondolkoztam, olcsóbban veszem vissza, és még a kölcsönadási díj mellett is nyertem. Ha nem, akkor buktam. Te visszakaptad, amid van, és eszedben sem volt eladni, sem most, sem később.

Én ebben sem látok semmi olyat, ami jó erkölcsbe ütközne. Az meg, hogy most egy nagyon kis forgalmú részvényről beszélünk, nem az én hibám. Amikor beszálltatok, akkor is tudtátok, mennyi rv forog közkézen, akkor is tudtátok, pár ezer darabbal oda teszik az árat, ahová akarják. Ha ezen most lepődtök meg, akkor valami nagy baj van.

Elmondtam stocky-s talin is, sosem tettem pénzt ilyen kis forgalmú szarokba. Hiszen ez akármikor megismétlődhet, és ez független TA-tól, fundától, meg mindentől.

Lenne 100K ilyen papírom, megtudnám (mert mindent meg lehet tudni), hol likvidálnak sokat.

Mondjuk, most az árfolyam 10K, és 6K-n likvidálnak. Ráborítom a piacra a 100K papírt, és beállok venni oda, ahol már likvidálások folynak. Ez már kicsit gusztustalan játék. De azért megcsinálják. Miért? Mert a tőzsde nem arra jött létre, hogy te és én keressek rajta. Azért jött létre, hogy a létrehozói keressenek. A szabályok ismertek. Ha tetszik, beszállok a játékba, ha nem tetszik, nem szállok be.