Re: Nem kerítették be az éhségsztrájkolókat
Előzmény: #459494"Ez jó észrevétel mert a világ állandóan változik, kérdés, hogy ezek alapvető változások e."
Részemről lehet így is fogalmazni, de értelemszerűen alapvető változásra utaltam. Már persze a szónak abban az értelmében, hogy ez szép lassan nem csak nekem, meg keveseknek, hanem egyre többeknek tűnik fel. Amiről én írok, az a folyamat nem újkeletű, hanem már tart egy ideje. Most csak kezd gyorsulni és feltűnőbb lenni.
"Mit értesz azon , hogy ennek az életformának vége?"
Annak, hogy mondvacsinált indokokkal olyan pénzeket tudsz rátenni a termékekre, amit a világ nagy része nem ért és nem is fogad el (jogdíjak, meg hasonló úri huncutságok), vagy olyat, ami máshol nincs is (nyögdíj, EÜ, Oktatás), vagy messze nem azon a színvonalon, esetleg általánosan. Az pedig, hogy a nyugdíjasok úgy élhessenek munka nélkül, ahogy eddig tették, az eleve illuzórikus, hiszen egyszerűen nem lesz annyi többlettermelés, amiből ezt meg lehetne valósítani. ENNEK az életformának van vége. Egyszerűen Európa megindult lefelé a lejtőn, éppen ezért szoktam írni azt, hogy nem pont most kell mindenáron és ész nélkül felkapaszkodni a gyorsulva zuhanó szánkóra.
"A spekulációnak, a bankoknak, a kapitalizmusnak, vagy minek van vége szerinted?"
A kapitalizmusnak egyáltalán nincs vége, különösen ha figyelembevesszük Kína überkapitalizmusát, és India kizsákmányolórendszerét. Aminek vége van, az az, hogy Európa még mindig azt hiszi, hogy állhat a kizsákmányolók oldalán, pedig nem állhat, csak idő kérdése, hogy mikor lesz Európa A kizsákmányolt. Már persze, a szónak abban az értelmében, hogy Nyugat Európának általában lényegesen alább kell adnia az igényeit és ez alól (helyzeténél és iparánál fogva) TALÁN az Egyesült Királyság és Németország lehet a kivétel. De az életszínvonal ott sem tartható fenn tovább azon a szinten ahol most van, mert azok, akikkel versenyezni kell(ene), azok ennél lényegesen gazdaságosabban gyártanak, termelnek, működnek.
"Tudom Viki meghirdette a munka alapú rendszert, és a spekuláció végét."
Egy frászt. Orbán egyszerűen csak kimondta azt, amit már számos közgazdász, politikus is megtett. Nála csak az az újdonság, hogy ezt egy országnak mondta a szemébe, azaz azt, hogy spekulációból a jövőben NEM LEHET megélni, nem lehet hitelből ügyeskedni, meg tőzsdézni, mert NEM fog működni. Csak a munka fog működni, mert vége van a következmények nélküli pénzteremtés, valamint az uzsorából kimutatott GDP növekedés időszakának.
Tudod, hogy én milyen régóta mondogatom ezt, hogy bármennyire nem tetszik az embereknek, az az igazság, hogy "el kell kezdeni dolgozni"? Nagyon régóta. Borzasztóan régóta. Talán ezért nem is csodálkozom azon, amikor ezt mondta.
"De ettől még a világ nem változott meg"
Brutálisan változik, csak nem akarod látni, mert nem akarod elhinni. Vagy inkább azt mondanám, hogy képtelen vagy felfogni, mert annyira hihetetlen a számodra, hogy inkább bezárod a tudatot és bemantrázod magadnak, hogy a vihar körülötted csak könnyű nyári zápor és újra ki fog sütni a Nap.
"Azt mondod Európának vége, jó vannak problémák, de ezeket könnyebb lesz kezelni, vagy megszűnnek, ha nincs EU, és mindenki egyénileg ügyködik?"
Felhívnám figyelmed arra, hogy amig megy a szekér, addig az eu bürokratái akarnak okoskodni, meg uborkaegyenességi szabványt felállítani, ha meg baj van, akkor hirtelen az országokra mutogatnak, hogy oldják meg azok. És ha jobban megnézed, egy ideje már MINDENKI egyénileg ügyködik, nem csak Orbán. És talán ez ügyben emlékeztetnélek arra, hogy egy bizonyos Haider jóval korábban elmondta ugyanezeket a problémákat, amiért akkoriban még Ausztriát is ki akarták közösíteni. Egyebekben, már felhívtam rá többször is a figyelmed, de valahogy ezt sem akarod látni, pedig ez aztán ordít: Merkel és Sárközy szó szerint egyénileg ügyködik, egyebekben mindenféle felkérés, vagy felhatalmazás nélkül. Tényleg nem látod ezeket?
"Magyarország szempontjából mit jelent mindez szerinted?"
Hogy ne kapkodjunk és a saját érdekeinket tartsuk végre szem előtt a hajbókolás helyett.
"Azt , hogy meneküljünk az EU-ból, vagy mit?"
Nincs rá esélyünk, még mindig több az esélyünk a szánkón a szakadék irányába, mint bukósisak nélkül bucskázva lefelé. Nem szükséges a menekülés, hiszen ha rendben van minden, ha mégis neked lesz igazad, akkor jó helyen vagyunk. Ha viszont nem lesz rendben minden, akkor úgyis megszűnik és nem lesz kérdés az, hogy menjünk, vagy maradjunk.
AMIRE szerintem most a hangsúlyt KELL helyezni, az az, hogy a NÉMETEKKEL és Németországgal jóban legyünk, valamint Oroszországgal és lehetőség szerint Ukrajnával. Magyarán, nem az EU-ban kell gondolkodni, hanem az EU-n belül ORSZÁGOKKAL. Ez a folyamat már elindult, ERRŐL nem szabad lemaradni.