Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: nincs cím

Előzmény: #459572

Azt nem kitartásnak hívják. Azt BÁTORSÁG BAJTÁRSAKNAK hívják.

Sajnos a II.Vh végén ez kifejezetten egy ideológia JELSZAVA volt, és azt az ideológiát én szívből gyűlölöm. Éppen ezért a "kitartást" én nem tudom arra érteni, amire te használni szeretted volna, főleg azért, mert a Magyar Honvédség bátor alakulatai, akik képesek voltak erőn felül helytállni az inváziós erőknek, azok aztán végképp nem érdemlik meg azt, hogy összemoshatóan beszéljenek róluk a söpredék, csőcselék, az undormány legaljával.

Én úgy vélem, hogy nagyon éles különbséget kell tenni például a Budapestet teljesen esélytelenül védő, de állásaikat mégsem feladó Magyar Csapatok, és a zsidók lelövöldözésében a "kitartást" propagálók """bátorsága""" között. A hősöknek azóta sem állítottak méltó emléket, ahol le lehetne előttük róni a tiszteletet, a másikat meg még mindig nem vetették a történelem szemétdombjára, hogy mindenki rájuk okádhasson, ha éppen eszébe jut az az a szégyen, hogy még mindig nem lettek kollektíven hazaárulónak kikiáltva, a magyarság testéből kivetbe és örök kárhozatra ítélve.

És igen, ha a "kitartást" hallom a második világháborúval kapcsolatban, arról nem tudok másra asszociálni, mint Magyarország meggyalázásnak eszméje, amely az ország FELÉNEK és a trianonban külhonba került magyarság 98%-nak elveszítéséhez vezetett.

Én a nyilasokat csak gyűlölni tudom.

És valahogy, nem hiszem, hogy ezért rossz lennék.

Ps.: Mielőtt bárki beleköt, nem azt írtam, hogy Scipio viszont szimaptizál velük, vagy bármi hasonlót, mert az eszembe sem jutott, csak most, ahogy végigolvastam még egyszer, amit írtam. Egyszerűen csak kifejtettem, hogy amit írt, amiben ez a kifejezés szerepelt, az szerintem félreérthető, mert SZERINTEM a "kitartás" kifejezéstől a II. VH-val kapcsolatban SZERINTEM jó érzésű magyarnak sugárban kell okádnia, és undorodva kell elfordulni minden olyam magyarázattól, ami erre felmentést, magyarázatot, vagy elfogadást akar találni. Nincs más mögötte. És egyébként is, ha nem is a nyilasokra gondolok, akkor is max egy jányira tudok gondolni, aki agyon akart lövetni mindenkit a Don Kanyarnál aki látta, hogy nincs esélyünk és vissza akart vonulni. Na az is annyit mondott, hogy kitartás. Ezért nem tartom helyénvalónak a kifejezés használatát és mayarázhatónak jelzését.