Re: nincs cím
Kissherceg Előzmény: #457641lol
Frei Tamás hivatalos oldala
Pár perccel ezelőtt érkezett a hír, ami első hallásra nehezen felmérhető következményekkel járhat Magyarországra nézve. Sajnos félek tőle, hogy meg fogjuk jegyezni ezt a dátumot: 2011 december 21. A hír így szól:
Megvonta a befektetési ajánlású államadós-osztályzatot Magyarországtól a Standard and Poor's. A cég által szerda este Londonban bejelentett lépés nyomán a magyar szuverén adósbesorolást immár két nemzetközi hitelminősítő sorolja befektetésre nem ajánlott, bóvli kategóriába: a múlt hónapban a Moody's is ebbe az osztályzati sávba sorolta át Magyarországot.
Mondanám, hogy lapozzátok fel a Bankárt, de ott én még a fikció szintjén sem merészkedtem idáig, hogy a három nagy hitelminősítőből egyszerre kettő tartsa Magyarországot bóvlinak. Ezt már nem tudják a Scottyk "elintézni". Meg a Larry Mackek... Ez ennél súlyosabb, sajnos. Ehhez kellett Magyarország is, a magyar döntések és lépések. Salvador kategóriája lettünk, ők tartanak ezen a szinten...emlékeztek, hogy az milyen ország. Simonyit a regényben ott tartják fogva, igyekeztem átérezhetően leírni, hogy milyen hely is Salvador. Velük vagyunk most egy szinten, azoknak a szemében, akiktől ha tetszik, ha nem, függ a sorsunk. Akiknek adósai vagyunk.
Ha egyszerre két hitelminősítő is bóvliban tart egy országot, akkor számtalan nyugdíjalap és konzervatív befektető belső szabályzata szerint el kell adni annak az országnak a kötvényeit. Ez holnap reggel el is kezdődik majd. Szabadulni fognak a magyar papíroktól, esni fog a forint. Úgyhogy itt a kiváló alkalom, hogy Orbán Viktorról kiderüljön, hogy képes-e felnőni a regény képzeletbeli miniszterelnökéhez... és megoldja ő is egy zseniális húzással ezt a helyzetet. Vagy a Bankár utolsó 100 oldala megmarad vágyálomnak és fikciónak...
A valóság ma tényleg összetalálkozott a regény storyjával.