Re: nincs cím
Dioka Előzmény: #457091A jogszabály egyértelműen fogalmaz:
Az SZJA tv 67/A§ (6) bekezdése ezt mondja:
(6) Ha a magánszemély az adóévben és/vagy az adóévet megelőző évben, és/vagy az adóévet megelőző két évben ellenőrzött tőkepiaci ügyletből származó veszteséget ér(t) el és azt a veszteség keletkezésének évéről szóló adóbevallásában feltünteti, adókiegyenlítésre jogosult, amelyet az adóbevallásában megfizetett adóként érvényesíthet a (7)-(8) bekezdés rendelkezései szerint.
(7) A (6) bekezdésben említett adókiegyenlítés az adóévben és/vagy az azt megelőző két évben bevallott, ellenőrzött tőkepiaci ügyletből származó veszteségnek és a (2) bekezdés szerinti, a bevalláskor hatályos adókulcsnak a szorzata, csökkentve az adóévet megelőző két év bármelyikéről szóló adóbevallásban ellenőrzött tőkepiaci ügyletből származó veszteség miatt már érvényesített adókiegyenlítéssel, de legfeljebb a (8) bekezdés szerint meghatározott összeg.
Tehát, ha ebben az évben (adóévben), ÉS/VAGY a megelőző két évben veszteséget értem el, akkor adókiegyenlítésre vagyok jogosult! Hogy ezen egy könyvvizsgáló mit tud félreérteni???? Pláne egy NAV-os???? Egyértelműen írja, hogy ha veszteségem van, akkor adókiegyenlítésre vagyok jogosult. Azt viszont nem tudom milyen értelmezés szerint mondja valaki, hogy csak a jövőbeli nyereségem terhére!