Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Re: nincs cím

Előzmény: #456230

"Csak ő államosíthat :-)) az már más :-)"

Valóban? :)

Akkor tisztázzunk valamit: Én nem tudom, hogyan lehetne azt államosításnak nevezni, amikor semmi más nem történik, csak annyi, hogy az állam, az állami nyugdíjrendszer egyik állami alrendszerét visszaveszi az azt működtető magáncégektől, mert totális bukás az egész - és ez még akkor is így lesz, ha ennek értelemszerű folyományaképpen éppen vissza is veszi a teljes mértékben ÁLTALA(!) korábban odatett pénzeket és ezzel egyben azonnal le is csökkenti az ezzel kapcsolatban felmerült államadósságot. Én ezt egyszerűen néven nevezésnek hívom, hiszen csak annyi változik, hogy ezentúl az állami rendszer egy pilléres lesz és nem lesz benne veszteséges, drágán fenntartható, mindenkit átverő parazita alrendszer.

Hol látsz államosítást? Még ha nagyon megerőltetem magam, akkor is csak azt látom, hogy az állam bevásárol társaságokba (azt is drágán), amely merőben szokatlan lenne egy olyan államtól, ami ezt a befolyás szerzést államosítással képzelné el.

Mondhatni, hogy lehet ezt államosításnak nevezni? :) Az állam visszavette a saját jogait és vagyonát. És ennyi.