Re: nincs cím
Előzmény: #455174"A juss visszavételének módjait úgy gondolom hogy ma az országban legalább 1 millióan ismerik."
Hát hogyne :) Akárcsak a jó foci titkát :) Most akkor vagy mindenki benne van a buliban, vagy ez is egy olyan "jólértesültségi" dolog, avagy urban legend.
"Persze a Közbeszerzési "bírósághoz" benyújtott, építési beruházás esetén átlagosan 2 db megtámadás azt jelzi, hogy a többi pályázó rájött a csalafintaságra."
Én inkább ezt írnám: "A korrupció az, amiből kimaradunk".
"Egyébként volt szerencsém minden szempontból megismerkedni ezzel a gyalázatos gyakorlattal, és megundorodtam néhány olyan embertől, akit előtte tiszteltem."
Én arra kérdeztem rá, hogy miért gondolod, hogy akivel tárgyaltál, annak a zsebébe kerül a pénz? Ő csak az a személy aki begyűjti, nem az, aki feléli...
"És a korrupciónak a lényegét az, hogy magánzsebbe vagy pártkasszába meg, nem változtatja meg."
Dehogynem. Amig a pártkasszába megy, addig politikai támogatás van mögötte és ezáltal a magánzseb is védve van.
"Amit írtál a pártok pénzéről pedig az a véleményem, hogy tartsák el magukat tagdíjakból, pártolói támogatásokból, bármiből, de ne adóból és főleg ne korrupcióból."
:) Akkor éljen a király egyszemélyben, semmi szükség pártokra. Elvégre, ha nem tudják fenntartani magukat, akkor nem is kellenek. De akkor hogy lesz itt demokrácia?