Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: Semjén: Szlovákiának vissza kell vonnia ellentörvényét

Előzmény: #451401

"Értem, én ne hazudozzak. Mit is kértem?"

EZT írtad:

"Tudod, az előbb Habsburg Ottó példáján itt tapsikoltál, hogy csak úgy bárki kettős állampolgár lehet ott", ami szemenszedett hazugság, mert soha nem írtam ilyet. Még az ellenkezőjét sem.

Habsburg Ottót és Györgyöt pedig csak arra írtam, hogy igen, tudok-e példát mondani arra, hogy LÉTEZIK a kettős állampolgárság Németország és Ausztira esetében IS.

"SZVSZ szánalmas ez az össze-vissza csűrés-csavarás."

Igen, ezt csinálod. Folyamatosan olyat adsz a számba, aminek az ellenkezőjét sem írtam. Azt mondtam egyből, hogy önkényesen nem veszik el az állampolgárságot, soha nem azt írtam, hogy "soha nem veszik el".

"Gőzöm sincs, miért ne lehetne olyan jogszabályt írni, ami a megszerzett esetekre már nem vonatkozik, a jövőbeliekre meg igen"

Csak emlékeztetnélek arra, hogy már Brüsszelben is van az a per, amit az mszp destruktív közreműködésével kreálnak, mert szerintük sem lehet ilyet csináli. Erről most elfelejtkezve, annyit mondanék, hogy a HOGYANON van a lényeg, nem azon, hogy miről van szó. Amiket felírsz, azoknál azt kell megértened, hogy azok olyan esetekre vonatkoznak, amelyek nem alanyi jogra vonatkoznak, hanem szerzett jogokra, amelyek szabályozását, tetszőleges változtatását valóban semmi sem tiltja, sőt, éppen erről szól a törvényhozás.

Az alanyi jogok azonban NEM ilyenek.

"De mivel egyrészt nem azt deklarálják, hogy nincs kettős állampolgárság"

Mint írtam, a törvényből pont az hiányzik, hogy hogyan lehet a törvény életbelépésétől számítva törvényesen megszerezni a kettős állampolgárságot, és pont ezért nonszensz, mert ha törvényesen nem lehet megszerezni, azt szinomímaként úgy hívják, hogy ÖNKÉNYESSÉG.

"Márpedig te is láthattad, hogy Németországban Habsburg Ottó megkapta a kettős állampolgárság lehetőségét, a szegény bevándorlók gyerekei meg nem. Ez nem ellentétes semmilyen kerettörvénnyel?"

Mint láthattad, például Habsburg Ottó is megkapta az állampolgárságot és el sem vették tőle, amikor újabbat vett fel. A bevándorlók gyerekei esetében pedig az a helyzet, hogy a német állam rendkívül gáláns módon német állampolgárként tekint rájuk, de ezt nem kényszeríti rájuk, amennyiben felnőttként úgy döntenek, hogy nem kívánnak alanyi jogon német állampolgárok lenni. Tök korrekt. Ebből azonban egyébként egyáltalán nem az következik, amit vélelmezel, hogy nem lehetnek kettős állampolgárok, hanem az, hogy ha ezt nem igénylik(!), AKKOR dönteniük kell. A két esetnek pont semmi köze nincs egymáshoz.

Ha ugyanis hajlandó vagy jobban megnézni, amit írtál, akkor pont olyan esetet hoztál fel Németországban, amikor TÖRVÉNYESEN vesznek el valamit, ANGRÓBAN, tehát sem önkényességről, sem lemondatásról szó sincs benne. Arról szól, hogy az angroban "megelőlegezett állampolgárságra" igényt tart-e valaki. Tök korrekt. Nulla probléma. Node mi köze ennek a szlovák törvényhez?