Re: Semjén: Szlovákiának vissza kell vonnia ellentörvényét
Netmaster Előzmény: #451390Értem, én ne hazudozzak. Mit is kértem?
"Na, mesélj hány olyan osztrák-magyar kettős állampolgárról tudsz, aki idén, a törvény hatására honosította a magyar állampolgárságát. Megelőlegezhetem, hogy egyről sem?" (szerencsétlenségedre a fórumon visszaolvasható: http://stocklandyard.hu/forum/locatepost/450767 )
SZVSZ szánalmas ez az össze-vissza csűrés-csavarás. Te is olvastad a törvényszövegeket, te is látod, hogy nem egy egyszerű bejelentési kötelezettségről van szó, hanem mérlegelésről. Te is látod, hogy Németországban vannak még született kettős állampolgárok is, akik nem tarthatják meg a kettős állampolgárságot, csináljanak bármit (természetesen ez jogilag más kategória, mint amikor valaki felveszi, csak azt jelenti, hogy tényleg nem hagyják meg csak úgy bárkinek a kettős állampolgárságot).
Gőzöm sincs, miért ne lehetne olyan jogszabályt írni, ami a megszerzett esetekre már nem vonatkozik, a jövőbeliekre meg igen, én tudok ilyen jogszabályokról (pl. nyugdíjkorhatár, már egyszer írtam, csak valamiért félrevitted, hogy az nincs nemzetközi egyezményben meghatározva, természetesen nem is erről az aspektusról volt szó). De mivel egyrészt nem azt deklarálják, hogy nincs kettős állampolgárság, másrészt tele van az európai jogrend olyan törvényekkel, akik kivételes esetektől eltekintve nem engedik a kettős állampolgárságot, nem látom jogilag mi alapján lehetne a szlovákokat kötelezni, hogy ők ne hozhassák meg a hasonló törvényüket.
Márpedig te is láthattad, hogy Németországban Habsburg Ottó megkapta a kettős állampolgárság lehetőségét, a szegény bevándorlók gyerekei meg nem. Ez nem ellentétes semmilyen kerettörvénnyel?