Re: Semjén: Szlovákiának vissza kell vonnia ellentörvényét
Előzmény: #451381"Tudod, az előbb Habsburg Ottó példáján itt tapsikoltál, hogy csak úgy bárki kettős állampolgár lehet ott"
Ne hari, de ne hazudozz, erre már nem tudok mást írni. Én ugyanis ennek még csak az ellenkezőjét sem írtam és ezt te pontosan tudod. Ez már nem egyszerű csúsztatás.
Kifejezetten TE kérted azt, hogy mondjak egy példát, akinek nem vették el az állampolgárságát Németországban és Ausztriában. Ebben az ügyben én nyilván nem Kiss Pistát fogom mondani, akit te nem ismersz, mert az nem lenne érv - hanem egy olyat személyt fogok mondani, akiről már biztosan hallottál. Sőt, mindjárt kettőt is mondtam a példa kedvéért.
Ezzel szemben soha nem írtam olyat, hogy bárki kettős állampolgár lehet ott, sőt még csak az ellenkezőjét sem. Azt írtam, hogy az lehet az, aki betartja a törvényeket és annak megfelelően igényli azt meg.
Én azt írtam, hogy senkitől sem veszik el önkényesen az állampolgárságot, mert mindenki előtt nyitva áll az út a kettős állampolgárság törvényes megszerzésére, és amit ez a példa is mutatja, ez valóban létező lehetőség. Ennyit akartam bizonyítani, valamint azt, hogy Habsburg Ottó a jelenlegi szabályok szerint sem veszítette el pusztán azért az állampolgárságát mert két union kívüli állam polgárságát is felvette, legutobb - ezek szerint - a horvátot. Csak ő nyilván először kérdezett, végigjárta az utat és nem akart beletojni a szabályokba. És ennyi.
"Hogy egy ország melyik irányba módosítja a törvényét, önmagában nem ütközik semmilyen jogszabályba, kivéve persze, ha az eredmény ütközik"
Én meg végig erről beszéltem, hogy egy ország akár azt is deklarálhatja, hogy NINCS kettős állampolgárság, de akkor azt mindenkire vonatkoztatnia kell, azokra is, akik az adott pillanatban már azok, és nem csak azokra, akik onnantól szeretnének azzá válni.
Mert az a jogszabály, amely megengedő a már megszerzett esetekre, az semmiképpen sem lehet önkényesen elvevő logikájú a jövőbeli esetekre nézve.
Én ennyit mondtam és azt, hogy ezt teljesen biztosan ki fogja mondani az illetékes EU bíróság, magyarán fel fogják szólítani Szlovákiát a törvény olyan formában történő megváltoztatására, amely MINDEN állampolgára számára egységesen rendezi a kettős állampolgárság kérdését, és egyben elő fogja írni azt, hogy amennyiben a kettős állampolgárságot valóban fenn akarja tartani a továbbiakban, akkor hozzon olyan jogszabályt, amely annak megszerzését törvényesen lehetővé teszi.
Mert ha nincs törvényes megszerzési lehetőség, akkor az önmagában törvénytelennek nyilvánítja az adott lehetőséget, így azok sem tarthatják meg a kettős állampolgárságot, akik jelenleg bírnak ezzel. A demokrácia arról ismerkszik meg, hogy vagy a lord és a koldus is aludhat a híd alatt, vagy egyik sem. Az, hogy akinek eddig van, annak lehet, akinek még nincs, annak nem, az minden létező kerettörvénnyel ellentétes.