Re: ds
sbbacsi Előzmény: #437429OFF:
Sajnos itt már más aspektusok is szóba jönnek, én ezért vagyok borúlátó. (De az pozitív, hogy legalább eljutottunk a reálgazdaság szintjére a piactól.)
Szóval termelésben szerintem kb. láttuk a maximumot, ott a nyersanyagok és az energia behatárolnak mindent. Előtte (bár egy része lufi volt annak is) azért látszott az árakon, hogy hol a határ. Egyszerűen olcsó és valódi tömegtermelésre (a main, ill. a 2006-7-esen túlmutatóra, hogy növekedésről beszélhessünk) nem nagyon látok reális esélyt.
(A másik felét sem látom, hogy erre hol lenne valós vásárlóerő, mivel a másik tanulsága meg ez volt a "hitel"válságnak... számomra. De ez már más kérdés...)
Szerintem hiányzik a technológia (vagy a korlátlanul olcsó nyersanyag, energia). Az autóipar vergődése a legszemléletesebb, de máshol sem látok nagy áttörést. Egyedül az IT szektorban a mobil/táblagépek és a mögé felállított mobilnet, clouding alapú szolgáltatások, azok amik masszívan menetelnek, de ott is vannak technológiai korlátok, ami miatt az eszközök még több sebből véreznek.
Szvsz.