Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: nincs cím

Kitano Előzmény: #436760

Nagyon nem értjük egymást. Én nem a tankönyvszerű közgazdasági összefüggéseket akartam leírni, bár tökéletesen ismerem őket. A végtörlesztés bejelentése óta tett kormányzati lépésekből következtetve arra próbáltam rávilágítani, hogy szerintem mi lehet most a kormányzat gazdasági célja, és hogy vélhetően miként, milyen eszközökkel próbálja ezt megvalósítani. Természetesen ez csak spekuláció, mint itt minden. De a kormányoldali lépések és nyilatkozatok szerintem nagyon ebbe az irányba mutatnak. És egybecsengenek azzal, amit szerintem logikusan leírtam. Erre lehet azt mondani, hogy a tankönyvek szerint ezt nem lehet csinálni, de ismerjük a miniszterelnök erre vonatkozó véleményét is. Az idő majd eldönti, hogy kinek van igaza. Szerencsére ezek a hozzászólások visszakereshetőek. :-))

Mielőtt még jön Herceg és fenékbe billent a rengeteg off miatt két megjegyzés és egy kérdés:

1. A háztartások devizás eladósodottságát akarja a kormány a végtörlesztéssel csökkenteni. És ha bejön a logikám, ennek újabb lépései is lesznek (erről már jelentek meg nyilatkozatok) valamint kiterjesztik valamelyik konstrukciót az önkormányzatok devizahiteleire is.

2. Természetesen a négy kormány-delegált addig nem csökkenti a jegybanki alapkamatot, ameddig anélkül is a kormány által optimálisnak hitt szintre gyengül a forint. A kamatvágás majd akkor fog elkezdődni, ha onnan vissza akarna erősödni.

3. Szerinted mi a következménye annak, ha a jegybanki alapkamat tartósan és jelentősen alatta marad a referenciahozamoknak? (Harmadjára jelzem: USA három éve ezt csinálja...)