Re: nincs cím
Kitano Előzmény: #436725:-) Én a költségvetésről, meg annak 3%-os hiányáról beszéltem. A külkereskedelmi mérleg azért más, ebben megegyezhetünk. A magas importarány csak tovább növeli az inflációt, ami ezen logika mentén üdvös. A kormányzat részéről pontosan ez a cél.
Miért ne finanszíroznának bennünket? Pont ezért írtam, hogy a jegybanki alapkamat nem feltétlen kell együtt mozogjon a referenciahozamokkal, lásd pl. USA. Meg sokan mások. Szakadjatok már le ezekről a neoliberális, tankönyvízű dogmákról, Viktor is megmondta. :-DDD Manapság már Keynes a divat.
Elolvastam. A jegybankról annyit, hogy majd az árfolyam elszaladásából származó inflációra majd azt fogja kommunikálni, hogy az egyszeri, ezért átnéz rajta. Ez is divat mostanában. Amikor pedig fél-egy év múlva a gazdasági számok javulása miatt erősödne a forint, akkor elkezdik visszavágni az alapkamatot. A brazil pénzügyminiszter megjósolta, USA, Svájc után most pedig mi is beszállunk a valutaháborúba. Mindenkinek kívánok hadisikereket... :-)))