Re: nincs cím
Előzmény: #436532A dohány, alkoholgyártók rendesen meg vannak kínálva, nem értem, hogy mi ezzel a problémád.
Az embereket pedig nagyon könnyű lett volna megvédeni maguktól ezen esetekben:
- az uzsorások nem adnak fedezetlenül pénzt,
- betiltják a devizahitelezést.
A viszonthallásra.
Bármilyen furcsa lesz számodra, amit írok, de szerintem érdemes lenne elgondolkodnod rajta: PONT EZÉRT tartanánk a kormányt, a politikusokat és az állami szervezeteket, hogy ilyen eset ne állhasson elő. Ugyanakkor látni érdemes szerintem azt is, hogy mindez csak akkor működik, ha nem az uzsorások fújják a passzátszelet és diktálnak, mert amig ők úgy képzelik és úgy intézik a dolgaikat, hogy az állam felett álljanak (tőke szabad áraml... akarom mondani: rablása), mert akkor KIZÁRÓLAG őket fogja a felelőség azért terhelni, amit elkövettek.
Mert nekik pontosan tisztában kellett azzal lenniük, hogy mivel jár a tevékenységük.
Ha pedig már fegyverek, akkor a kérdést megint rosszul teszed fel, mert az úgy szólna, hogy engedjük-e meg például a szabad fegyvertartást, avagy sem. Aki ezt külföldi példákkal akarja levezetni a magyarországi helyzet ismerete nélkül, az legalább akkora lukra fut, mintha az uzsorásokat akarja elemezni a bankok működési elve alapján. Persze, szerintem :)