Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: nincs cím

Előzmény: #436508

"banyaiz: :)) javíthatatlan vagy."

Ha egyszer nem vagyok hibás, akkor ez nem is akkora probléma ;)

"és láthatólag te is egyetértesz vele."

Nem, láthatóan te ezt szeretnéd látni, valamint egyedi magyar problémának feltűntetni a bankok utálatát. Én viszont úgy látom, hogy ez nem magyar probléma, hanem a teljes világ pénzügyi rendszerének a problémája, amely mindenhol másképpen jelentkezik. Amerikában csődhullám van a bankok között, Franciaországban úgy, hogy lehet, hogy bedőlnek, mert rengeteg görög kitettségük van, Németországban úgy, hogy nem tudják, hogy melyik ujjukat harapják meg, Angliát, Írországot talán nem említeném most, Magyarországon ehhez képest a probléma szó szerint bagatell, csak a sértett szent tehenek fújják fel ezt úgy, mintha zsidókérdésről lenne szó, hogy az egész világsajtót velünk lehessen már megint telekürtölni.

50-60%-ot fognak bukni a bankok a TŐKÉJÜKÖN Görögországban. Most őszintén, ezek után az, hogy Magyarországon a PROFITJUK(!) 10%-át veszítHETIK el, az miféle sirám?

Még egyszer leírom, nekem a bankokkal semmi bajom se lenne, ha lennének ilyenek Magyarországon. Sőt, kívánatosnak tartanám őket. Én viszont belátom, hogy sajnos csak pénzintézetek vannak Magyarországon, amelyek jutalék fejében folyószámlákat vezetnek, és kb ebből áll a tevékenységük. Ezen kívül vannak az uzsorások, akik eladósítanak, majd kamatos kamatot követelnek. Kész. Én ezt nem tudom, nem akarom "banki rendszernek" nevezni, így felvetésed, hogy egy nem létező szektor ellen folytatnék hadjáratot, azt nem is tudom értelmezni ;)

Egyebekben nem is oly régen idéztem be, hogy MA(!) a csőd küszöbén egy görög szirtakis milyen kondíciókkal vehetne fel hitelt egy ulibuli méretű görög bankban. Ilyen feltételekről mi - befektetésre ajánlott, legalább nyolc fokozattal feljebb értékelt országként - még csak nemi is álmodhatunk. Ott vannak bankok, itt nincsenek.

Egyebekben, jól nem válaszoltál arra, hogy kik is hülyíteték be a magyarokat, hogy felelőtlenül kell hitelt felvenni, mert nem számít a jövedelmük, meg az, hogy mi lesz holnap?

Tudod, ha analógiát szeretnél hallani, akkor olyan ez, mintha a gyerekeknek egész nap azt vetítenéd az oviban, hogy "menjetek csak el a cukros bácsihoz, mert az jó lesz nektek", majd azt látnák a TV-ben, hogy "a cukros bácsi jó", majd utána azt magyaráznád, hogy te a cukrászdára gondoltál és nem érted, hogy miért voltak azok a gyerekek ilyen hülyék.

Nem lehet az uzsorásoknak azon problémáját az emberekre fogni, amelyet az uzsorások okoztak az embereknek a felelőtlenségükkel. Éppen ők terjesztették el a terméket, ők beszélték rá az embereket, ők adták ki az uzsorákat felelőtlenül, hát már hogyan lehetne őket felmenteni?

Egyebekben hadd ne írjam le többször, hogy abból, hogy én az uzsorásokat tartom alapvetően felelősnek, abból nem az következik, hogy ártatlannak tartanám az uzsorát felvevőket.