Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: AB beadvány

Előzmény: #434013

"Tehát mi a megoldás, sunnyogni, ez jól látszik mnyp-nél is."

Szvsz semmi értelme a "sunnyogás" erőltetésének, hiszen ha megnézed az átlagos AB döntéshozási időt, akkor azt még messze nem érték el manyup ügyekben sem. Mindig szoktam példának hozni a klasszikus ingatlanadó azonnali eltörlését, amelyben valójában egy "kodifikációs probléma" (hazaárulás nyilt törvényesítése) miatt dobták vissza lényegében a jogszabályt, de ez ugye jelen esetekben szóba sem kerülhet. Hasonlóképpen láthattad azt, hogy visszadobták a 98%-os adót is (mondjuk Stumpf magyarázkodása megérne egy misét, ahogy magyarázta, hogy "bocs fiúk, nem tudtunk mást kihozni ebből"), tehát nem értem, miért feltételezed a "sunnyogást" pont ezen két esetben, hiszen ezeket is már az új AB dobta vissza, méghozzá az új Alkotmány alapján. Az AB egy JOGSZOLGÁLTATÁS és JOGÉRTELMEZÉS, ennek megfelelően "nem bátorság" kérdése egy határozat meghozatala, mert mint írtam, az elutasításhoz legalább olyan komoly jogi indoklás szükségeltetik, mint a jóváhagyáshoz. Azaz, egészen paradox módon, ha elutasítják mondjuk a manyupot, akkor az legalább olyan szépen alá lesz támasztva az Alkotmány alapján, mintha helyt adnának a beadványnak. Magyarán nem működhet a sunnyogás, egyszerűen azért, mert úgyis állást kell foglalniuk, és ugyanígy nem lehet "puhapöcsségről" beszélni, egyszerűen azért, mert itt ezek a kérdések nem merülhetnek fel.

"Kihez fordulnának ha nem EU-hoz"

Az EU NEM óvonéni, pláne nem ilyen ügyek esetében.

"fordultak a Köztársaság Elnökéhez is, hogy küldje előzetes normakontrollra"

Hát már ne haragudj, de annak a beadványnak az alapján, amit letettek, azzal még én sem, és valószínűleg te sem tagadtad volna meg az aláírást. Ahhoz kellettek volna érvek is, az meg nem volt. Kb arról szólt az egész, hogy ők akarják megmondani, hogy mi a magyarok érdeke és hogy a kormánynak mihez van joga és mihez nincs, és hogy majd ők mondják meg, hogy mi a közérdek és nem a kormány. Egy nevetséges, szánalmas, lovon fordítva ülés volt az egész íromány.