Re: nincs cím
Formerplayer Előzmény: #432434OTP-t és indexet sokkal nehezebb, tőkeigényesebb, veszélyesebb manipulálni.
Itt egy kis-közepes tőkéjű csapat, nagy brókercégi háttérrel, évtizedes tapasztalattal munkálkodik. A cél nem egészen világos, de több kimenet lehetséges:
1. Egy korábban kiszállt nagy tulaj akar jó áron visszakerülni a részvényesek minél további kifárasztása révén...sokkal nagyobb, ígéretesebb ez a cég, mint amikor eladogatott...az ár pedig itt alatta van az ő kiszállási árának. Egyre több jel mutat erre a verzióra, de még nem vagyok teljesen meggyőzve....
2. Egyszerű spekuláció a concorde részéről..."Rálát" a tulajdonosi szerkezetre, látja, hogy sok benne a kisbüfi, vannak-voltak tőkeáttételes pozik, látják, hogy magyar alapok nagy tételben nem vesznek, a külföldi alapoknál pedig vételi stop van(ráadásul sajnos az esés miatt a kapitalizáció 50-60 millió Euróra csökkent, így jóval alatta van a külföldi alapok 100 millió dolláros vételi küszöbének).
Mivel elég jól látják a külföldi flow-t, a magyar spekósoktól meg nem kell tartaniuk--inkább vesznek 3000-es OTP-t, mint 7000-es Estar-t--folyamatos, kis tételekkel lent tudják tartani az árat. Minél tovább teszik, annál nagyobb esélyük van, hogy a kisbüfik tömegével unnak rá, s az első emelkedésben megpróbálnak a papíroktól megszabadulni. Így nekik nem csak az árszint, hanem az eltelt idő is nagyon fontos--ráadásul az átlagáruk is 10.000 Ft köül van, így nagy rizikója nincs, hogy veszteségesek lesznek....
Én a 2-es verziót valószínűsítem. Ebből az állapotból csak új, nagybefektetők vásárlásai mozdíthatják ki a papírt. Ezekre pedig akkor számíthatunk, ha a legnagyobb (alaptalan)félelmük, a finanszírozás "problémája" mindenki számára egyértelműen láthatóan megoldódik.....
Ha ezzel kapcsolatos hír érkezik, szerintem gyorsan és öles léptekkel indulunk fölfelé...láthatólag ennek a megoldódásában nem hisznek concordék......most még.