Re: Érdekes forgatókönyv
Előzmény: #430695"deviza hitelezésben igen ritka a fél ill. 1 éves kamatperiódus."
Ezt most nem értem mire írod. A bankok-ügyfelek viszonylatra, vagy a bankok egymás közötti viszonylatára? Ezen kívül megkérdeznélek: SZERINTED ma meddig lehet előrenézve határidős devizaügyletet kötni? Azaz meddig fixálhatod le az árfolyamodat, hogy ne legyen árfolyamkockázatod? Mert ugye, ha van ilyen, akkor azzal a bankok is élhettek volna, vagyis kizárhatták volna a devizakockázatot még a devizás hitelszerződésekből is.
"Ha láttál volna bankot belülröl akkor ne irnál megvalósíthatatlan dolgokat."
Pontosan melyik ötletre gondolsz, amely nem lenne megvalósítható?
"De a likvid prémium eléggé megfoghatatlan dolog."
Akkor valami nem volt érthető abban, amit írtam. ENGEM történetesen nem az zavar annyira, hogy ők eddig hülyére nyerték magukat éves szinten a határidős deviza opcióikon, hanem az, hogy azt HAZUDJÁK, hogy nekik MA kellene átváltani a befizetett forintot devizára. Ez annyira értelmetlen, még mondat szintjén is, hogy nem értem, minek erőltetik. Ha swapjuk volt, akkor azt aznap kell zárni, amikor lejár, de semmiképpen nem aznap, amikor te éppen befizetsz. Sőt mi több, az is biztos, hogy nem egyenként, szerződésenként vettek fel pozíciókat, így még mindig érthetetlen az a számomra, hogy miért akartok velem szemben a napi árfolyamkülönbség kárként való kinevezése érdekében érvelni.