Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Re: Érdekes forgatókönyv

Előzmény: #430496

"Nem közeledtek az álláspontjaink."

Hála Istennek, van időnk :)

"Érteni vélem közgazdasági fejtegetésed a profit és egyéb ügyekben"

Ez nem közgazdaság, ez egyszerű vállalkozás, gazdaság.

"de ettől még ami törvénytelen az törvénytelen"

Ebben egyetértünk, csak abban nem, hogy TE ÉRZELMILEG definiálsz valamit törvénytelennek - mert annak érzed -, ugyanakkor te is láthatod, hogy valójában nem tudsz érvet hozni amellett, hogy ez a törvény BÁRMILYEN jogszabályt sértene ;) Azt meg persze, hogy értem én, hogy ellenkezik az erkölcsi érzékeddel, a gondolatvilágoddal, az erkölcsi felfogásoddal, meg a világfelfogásoddal, de ha óhajtod, akkor még az elmúlt húsz évben megszokott gyakorlattal is - de ez mind SZUBJEKTÍV, mig a JOGSZERŰTLENSÉG OBJEKTÍV. És ebből a szempontból tök mindegy, hogy én ezen véleményeddel egyetértek-e.

"a hülyeség pedig hülyeség marad még akkor is ha ezt úgy próbálják tálalni, hogy az emberek érdekében történik."

Ez is így van ;) Node láthatod, hiába a három önállóan érthető és igaz mondat, egybeírva, a végtörlesztésre nézve már nem azok.

"Pl ha javasolhatnék valamit szerény képességeimmel"

Nem kívánok ezzel sem vitázni, mert eddig sem erről vitatkoztunk.

Jelen kérdéskörben én nem arról beszélek, hogy lehetett volna-e jobban csinálni ezt, lehetett volna másképpen, avagy hogy hogyan lehetett volna jobb eredményeket elérni, mert nem ez a vita tárgya, hanem az, hogy "jogszerű-e ez a törvény, vagy alkotmánysértő" illetve, hogy "éri-e és ha igen, mekkora KÁR az uzsorásokat" ezen törvény életbelépésével.

Én ez utóbbiakat igyekszem érzelemmentesen, és egyekben az én erkölcsi érzékemtől függetlenül vizsgálni, amennyire csak lehet és ezért jutok arra a következtetésre, amire.