Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: KEDVEZŐ ÍTÉLET A DEVIZAHITELESEKNEK - Makkos Albert értékeli a Legfelsőbb Bíróság indoklását

Előzmény: #429795

"Lehet most ellenőrizték az aktádat."

Én is ezt írtam ;)

"Kár , hogy nem voltál ügyfelem annak idején mikor bankban voltam, jókat tudtunk volna vitatkozni. :)"

Miért, most nem tudunk? :D

"Ha annak idején nekem kell lóvé valószínű én is svájcit veszek fel, annak ellenére, hogy tisztában voltam a kockázatokkal, mert annyival jobb volt a havi törlesztő."

Tudod, nekem konkrét összegre volt szükségem, így egyértelmű volt, hogy melyik hitelt válasszam - nincs is vele gondom. Viszont az emberek SAJNOS nem így gondolkodtak, illetve nem így és nem ezért vettek fel hitelt.

Ők úgy gondolkodtak, hogy pápápápápá, ennyi pénzem van havonta, akkor nézzük meg, hogy hol kapom ezért a LEGTÖBB pénzt, mert akkor azt költjük el és oda megyünk lakni, ahol ennyiért házat lehet venni. Ezt fejelték meg azzal, hogy akkor legyen még hitelre auto, plazma, meg egyebek, mert "majd a mama is besegít", meg "van egy kis dugipénz", meg "úgyis jobban fogunk élni mint négy éve". És ezt nem lehetett volna.

Ha úgy adósodtak volna el, ahogy illett volna, akkor az úgy nézett volna ki, hogy megnézik, hogy mennyi az a hitel, amit FORINTBAN tudnának törleszteni, majd UGYANEZT az összeget vették volna fel devizaalapon - és akkor most semmi gondjuk nem lenne, illetve, maga a kérdés is csak mint általában recessziós probléma merülne fel.