Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: nincs cím

matgab Előzmény: #429685

nem mentem még bringával az Andrássyn, tehát téves a prekoncepciod...Csak tudom, hogy életveszélyes. Másrészt, ha 17-tel mész, akkor sem fog látni a bekanyarodó autós és ha 20 centire előtted kicsapják a kocsiajtót, akkor sem fogsz tudni megállni.

Amúgy nyilván ha a bringás szabálytalankodik, az is szabálytalanság, de más megítélés alá esik szerintem, ha egy bringás nem tolja a zebrán a kerékpárját, de a gyalogosokra vigyázva szépen átgurul rajta, mintha egy autós csinálná ezt, aki már méreténél fogva sem bír a gyalogosra vigyázni,sem a gyalogos sebességét tartani.

Valamint alapvetően pl. ha egy autós nem adja meg az előnyt, annak a többi közlekedőre sokkal súlyosabb következménye van, mintha a bringás nem adná meg az előnyt, már csak a tömegszer lendület miatt is. Ezért ha az autós nem adja meg az előnyt, az mégiscsak sokkal súlyosabb megítélés alá kell, hogy essen, mint ha egy bringás szabálytalankodik.

Bringás átmegy a piroson. Ez is tipikusan előfordul és szabálytalan. De ha az autóúton teszi, akkor elsődlegesen a saját életét kockáztatja, ha meg zebrán, akkor ott úgyis megvárja a gyalogosokat és cska utána megy át. Sokkal gyorsabban megáll vagy korrigál ha a forgalmi helyzetben változás, mint azt egy autós tenné. Ráadásul egy bringás az be tud sorolni úgy egy piros lámpánál a kereszteződésben, hogy még az autósokat sem zavarja vele pl. jobbra kisívben), míg ugyanezt egy autóval nem tudod megtenni (hogy ne zavarkodj).