Re: nincs cím
matgab Előzmény: #429560Ibiza,
megint csak a saját perspektívádból vagy hajlandó nézni a világot és a legkevésbé empatikus módon adod elő magad...Ilyen a stílusod , itt a fórumon már megszoktuk. DE...
Szted miért nem megy az Andrássy úton a bringás a bringaúton?? Elárulom neked, mert úgy látszik, hogy neked nem szúrt szemet: Azért mert az a bringaút az egész EU egyik legéletveszélyesebb útja! Ugyanis:
1) az összes leparkoló autós rutinból csapja ki az ajtaját, anélkül hogy hátranézne ("mert a járda mellé parkoltam") és annyi hely sincs a bringásnak, hogy kitérjen. Ergo garantáltan fog beleszállni 20-30 kmh-s sebességgel egy elé kikúrt ajtóba, ami nem életbiztosítás...
2) a parkoló autók mögött takarásban vannak a közlekedő bringások, ezért a forgalomból jobbra kikanyarodó autók szintén úgy ütik el őket, hogy max akkor veszik észre a bringást, ha az a motorháztetőre esett és nem a kocsi alá...
Tehát a "hülye" bringás az nem megy ezen az úton, mert életveszélyes, menj te ott, és akkor majd orditozhatsz az autó alól, hogy neked kibas.zottul igazad volt...
Aki azt az utat megtervezte azt én gondatlanságból elkövetett emberölési kísérletért rögtönítélő bíróság elé állítanám...
Nézzük a másik problémádat:
szűk egyirányú utcában szembe beforduló kerékpáros...Sajnos a média ezerrel igyekezett elhinteni sikeresen az emberek között, hogy "úhh, mekkora hülye kresz módosítást csináltak, mert mostantól szembe bemehet a bringás az egyirányú utcába"...Persze, mert ez hírértékű a médiában, mert felháborító, egetverő baromság és mindenki meg tud botránkozni 2 percig, hogy mekkora hülye a hatóság...
Persze én is csak akkor tudtam meg, hogy ez nem igaz, amikor utánaolvastam egy külön bringásoknak szóló kreszkiadványban! De az átlagemberről ne feltételezzük, hogy ilyen szinten utánamenne a dolgoknak...Sajnos a média nem fektetett ugyanakkora hangsúlyt a saját hülyeségének kijavítására, mert ciki lett volna beismerni az álhírt...