Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: KEDVEZŐ ÍTÉLET A DEVIZAHITELESEKNEK - Makkos Albert értékeli a Legfelsőbb Bíróság indoklását

banyaiz Előzmény: #429461

Félre ne érts nem lebeszélni akarlak a Ft-ra történő átváltásról. Amit mondasz azzal egyetértek.

Viszont ha jobban a probléma mélyére nézünk mi okozza a gondot. Leginkább az erős chf, meddig lesz ez erős? Leginkább addig amíg ezek az EU-s témák napirenden vannak. Ezek meddig lesznek napirenden? Hát ez nehéz ügy, de engem személy szerint meglepne ha a következő években nem gyengülne jelentősen a chf.

Vagyis ha nem lenne ez az akciós 180-as átváltás semmiképp nem váltanék át Ft-ra. Így, hogy piaci ár alatt 20-25%-al van rá lehetőség már elgondolkoztató a téma. Még így sem mernék rá nagy pénzt tenni , hogy jobb lesz a Ft hitel mondjuk 10 év alatt, de legalább a tőketartozásod fixálod mondjuk ez sem mellékes.

Amit mondasz 2007-es 14%-os Thm-ről , kérdés akkor épp mennyi volt a bubor. Mert azért voltak itt 10% körüli jegybanki alapkamatok is , és bubor is mozgott akörül.

Ha mégis állást kellene foglalnom az ügyben a sok bizonytalanság ellenére, akkor én azt tartom a legvalószínűbbnek, hogy aki nem vált át Ft hitelre, hanem marad chf-ben , és még legalább 10 éve van vissza a törlesztésből, semmivel nem fog a teljes futamidő alatt többet törleszteni mint aki most átmegy Ft-ba. De ha nekem lenne Chf hitelem valószínű átváltanám ezekkel a gáláns feltételekkel a biztonság kedvéért, ez ember mégse rizikózzon a házával is, ha nem muszáj.