Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Re: Hataridos kontraktusok állományának drasztikus csokkenese

Formerplayer Előzmény: #426368

Volt, aki hiányolt itt, gondoltam, válaszolok az elhangzott sületlenség-cunamira, de többen leírtátok itt a lényeget, így fölösleges újabb litániákkal terhelni a fórumot.

Csak egy pár gondolat összegzésként:

Az, hogy itt az árfolyam, alapvetően 2-3 dolog következménye:

-nemzetközi hangulat

- shortban érdekeltek "pont jókor,pont megfelelő mennyiségekkel" történő megjelenése

- de a legfontosabbnak az eszetlen tőkeáttétel kiépülését tartom(nagyjából 1 éve kezdődött, 12.000-nél csúcsosodott ki). Persze erre akkor én sem figyeltem....

Ez újabb és újabb likvidációs hullámot váltott ki, ahogy csorgott le az ár. Még mindig tart, de már csak minimális mértékben...

Az, hogy valaki régi tapasztalataira hivatkozva fundamentális hülyeségeket ír, csak önmagát minősíti. Én 15-20 éve nyírom a gyepet, de nem venném magamnak a bátorságot, hogy egy felületesen ismert papírról ennyi okosságnak látszó blődséget gépeljek le, s tovább hergeljem az amúgy is a sebeiket nyalogató részvényeseket. És ennek semmi köze a pillanatnyi árfolyamhoz vagy az általános kilátásokhoz...

Miért blődség, sőt tudatlanság ami itt elhangzott?

Nemzetközi vagy hazai példát illene bemutatni, hogy miért 10 vagy 20 vagy éppen 5% diszkontot adunk egy olyan eseménynek, ami ráadásul nem is igaz az adott cégre...Miért nem 40 vagy éppen 2%? Hogy nincs növekedés ebben a cégben? Úgy látszik, van aki a cseh 2-őt nézi itt...

Hogy nem lesz cég, aki finanszírozáshoz jut a közeljövőben? És ha pont a mi papírunk a kivétel, az versenyelőny-e?..Merthogy nagyon úgy tűnik, s fog méginkább tűnni a jövőben.. Nem talán prémiumot akart említeni a "tapasztalt" kolléga diszkont helyett?

Tömeges önkori csődök? Lehet, de vajon a kirendelt csődbiztos mit fog kifizetni először? Az óvodák, iskolák fűtésszámláját vagy a hivatali béreket? Vagy egy komplett lengyel kisváros teljes ipari és lakossági fogyasztói tagadják meg a teljesítést a mediterrán lengyel tél közepén, ami azért lassan itt van a nyakunkon? Ugyan már....Ez mekkora diszkont...khmm, akarom mondani prémium mondjuk egy OTP-vel szemben? Fűtünk vagy bankolunk egyesetleges pénzügyi válság esetén?Legyen mondjuk 13%..vagy inkább 24?Dehogy, jó lesz az 3-nak is....

Summa summarum: senkit nem vigasztal, ha egy jó papírban bukja szét az életét, de ha nem kenyérre kell, érdemes megnézni, miben tartjuk a pénzünket. Megint a kutya és a gazdi esete van, s most nagyon lemaradt a kis jószág...

JA, és tuszokmesterék az elmúlt 3 hétben kb 30.000 db papírt vettek(vissza)....