Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: törölve

exmnbs1 Előzmény: #41390

A Miniszterelnöki Hivatal Lakossági Kapcsolatok Osztályához intézett megkeresésére válaszolva az alábbiakról tájékoztatom.

A Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium (jogelődje) valamint az ITD Hungary 2006 nyarán kezdett tárgyalásokat a Genesis befektetői csoporttal egy napelem-cellákat gyártó üzem magyarországi létesítéséről. A csoport részeként létrejövő Genesis Solar Magyarország Kft. tervei szerint az üzem Tatabányán épül. A beruházást– megvalósulás esetén – a Magyar Kormány 2007. júniusi döntése értelmében egyedi kormánydöntés útján kívánja támogatni.

A támogatás nyújtása kapcsán hangsúlyozzuk az alábbiakat:

- Tekintettel arra, hogy az NFGM és a vállalat között támogatási szerződés megkötésére még nem került sor, támogatás folyósítása sem történt meg.

- Támogatási szerződés megkötésének feltétele a beruházás megvalósításához szükséges pénzügyi források rendelkezésre állásának dokumentumokkal való igazolása.

- A támogatás folyósítása – a szerződés megkötését követően – utófinanszírozás formájában történik: a beruházó a beruházás kapcsán igazoltan felmerült költségeinek egy bizonyos százalékát támogatás formájában megkapja.

- A támogatási szerződés biztosítékokat tartalmaz arra vonatkozóan, hogy amennyiben a beruházás nem valósul meg a szerződésben vállalt kötelezettségvállalások mentén, illetve a beruházó a beruházás befejezését követő 5 évben nem teljesíti szintentartási kötelezettségét, a vállalat a jogtalanul igénybevett támogatás összegét büntetőkamatokkal terhelve visszafizeti az államnak.

Kérem tájékoztatásunk szíves tudomásul vételét.

Üdvözlettel,