Re: AB döntés
banyaiz Előzmény: #416148Nézd, én azt gondoltam egy jobboldali pártot küldök a Parlamentbe. Ehhez képest ilyen retorikát kapok szemét spekulánsok, Imf, bankok, nyugdíjpénztárak eltőzsdézték a pénzt, de egy olyan szövegkörnyezetben amiből kb az jön le mintha a tőzsde lenne a fő bűn. Mindez egy magát jobboldalinak valló párttól? Ok értem, hogy Mo-n az emberek 90%-a azt sem tudja mi az , hogy tőzsde, de azért nem kellene lemenni ilyen szintekre.
Ok a Széll programban sok olyan dolog van amivel egyetértek, de ez a retorika nekem közelebb van Sztálinhoz, mint ahhoz amit egy jobboldali párttól elvárnék.
Kereszteljék át magukat Magyar Kommunista Pártra tegyenek ki egy Sztálin és egy Che portrét az irodájukba, és akkor a dumájuk és a nevük összhangban lesz.
Átalakították a nyugdíjrendszert , lehet így is nevezni ezt a produkciót. Itt most képzelj el sok kicsillagozott szót. :)
Azt mondod nincs igazam, lehetséges , elmondom neked , hogyan képzelek el én egy nyugdíjrendszer átalakítást egy jobboldali párt részéről.
1. Először készül egy részletes gazdaságossági számításokon alapuló hatástanulmány a különböző nyugdíjrendszerek előnyeiről , hátrányairól stb
2. Ezt társadalmi vitára bocsátják. Ahol szakmai érvek ellenérvek hangzanak el , nem Selmeci féléknek a dedós gyerek szintjén lévő gagyogásai , és fenyegetőzései.
3. Nem hangzik el véletlenül sem mindenféle őskommunista szöveg, hogy szemét tőzsde stb.
4. Mindennek a végén születik egy döntés , ami vagy az, hogy csak állami , vagy az , hogy lehet választani. A választás nem kényszerítés. Vagy ha az derül ki ezekből az előző pontokból, hogy az mnyp-t meg kell szüntetni akkor megszüntetik. De nem mindenféle észérvet nélkülöző handabandázással és fenyegetéssel kényszeríteni próbálnak vmire.
Ez ami történt az én szememben az 50-es évekbeli földreformra hajaz, mind kivitelezésében, mind retorikájában. Mindössze ennyi a problémám a témával kapcsolatban.