Re: Hétfőn jön a jó hír a kasszatagoknak?
Előzmény: #414816"Mo-n elég sajátos rendszer van, azokon a területeken ahol igazi verseny van ott a magánszektornak muszáj olcsóbban jobbat szolgáltatni."
Én egyre inkább úgy látom, hogy Magyarországon semmiféle verseny nincs, mert a piacok döntő többsége nem létezik, vagy a multi-multi kereszteződések tarolnak, vagy a kelet indiai társaságok pusztítják le. A magánszektor jelentős része vegetál, beszolgáltató és nem beszállító, hiszen gyakorlatilag már semmiféle piacra jutási lehetősége sem maradt. Olcsóbban már nem tud szolgáltatni, mert nem lehet, a jobbra pedig egy ideje már semmiféle igény sincs. Tudod mára eljutottunk oda, hogy az a becsületes magyar vállalkozó, aki a Harrods színvonalán és környezetében szolgálja ki a kínai árakon a véletlenül betévedő magyart, elvégre az okos magyar a plazákban vásárol, vagy a kínai piacon, mert ugyebár ő nem hülye.
A versennyel kapcsolatban pedig talán nézzük meg az autopályákat, vagy az állami beruházásokat... azon kívül meg mi marad? A mócsing. Semmi.
"Lehet, hogy az mnyp is ilyen , de azért én még bennük is jobban bízom mint az ilyen Selmeczi félékben, jó tudom nem ő kezeli a vagyont, de már az egyáltalán egy ilyen szakmai felkészültségű ember egyáltalán az állam képviseletében megszólalhat egy ilyen ügyben mindent elmond a számomra."
Most erre mit mondjak? Amit a Stabilitás előadott, az ezt jópár kategóriával múlta alúl. Azt a nagy arcot, magas lovat, már-már úgy adták elő, hogy ők a Szent Grál védelmezői. És tulajdonképpen az a vicc, hogy egyetlen komoly érvet sem tudtak felhozni arra nézve, hogy ŐK JÓL DOLGOZTAK. Erről éppen szó sem volt. És valóban nem tudták megmagyarázni, hogy miért lenne jó, ha megmaradnának. Hablaty volt, asztalféltés, profitwarning, de meggyőzés, hogy miért lenne jó ha megmaradnának? Még kísérletet sem tettek rá.
Annál süketebb szöveget pedig, mint amit a kötelező manyup pénztáram küldött ki, hogy miért maradjak náluk a pénzemmel, még csak nem is olvastam eddig, mondhatni, ennél rosszabb ajánlatokkal még senki sem mert megkeresni.