Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: nincs cím

Előzmény: #414807

Sokszor leírtam: Még én sem tudtam. Én is azt hittem, hogy hitelt veszek fel... azt pedig, hogy egy devizahitelnél NEM a devizaárfolyam a valódi kockázat, hanem a többi tétel, na azt nem létezik, hogy bárki tudta volna az átlagemberek közül. Azt pedig, hogy nem egyszerűen hagyni fogja az állam, hogy a bankok egyoldalúan módosítgassanak kényükre-kedvükre szerződéseket, na ezt aztán tényleg nem gondolhatta komolyan senki sem, annak ellenére, hogy volt már korábban erre is példa.

Az általad leírt példából levont következtetéseddel egyetértek, ugyanakkor ott is kénytelen vagyok megjegyezni, hogy én azt elfogadhatatlannak tartom, hogy az a hitelintézet, aki ilyen feltételekkel adott hitelt, az semmiféle kockázatot ne vállaljon ezért az alapvetően elhibázott döntéséért. Ez elfogadhatatlan szerintem, és még példátlan is a világtörténelemben. Mert az általad hivatkozott esetben valójában nem a hitel felvevő volt a felelőtlen, hanem a hitelező volt az, aki felvállalhatatlan kockázatot vállalt, elhallgatva ezt az eladósított elől. HA a bankok CSAK ANNAK hiteleztek volna, akiről legalább elvben feltételezni lehetett volna, hogy törleszteni képes, akkor ez a mostani helyzet elő sem állhatott volna, akkor ugyanis a ma problémás hitelekkel rendelkezők 90% egyetlen fillérhez sem jutott volna hozzá - nemhogy devizában, de még forintban sem.

EZT a felelőtlenséget tehát szerintem nem lehet az emberekre hárítani. Pláne kizárólagosan.