Re: nincs cím
Előzmény: #414766Így is lehet nézni a dolgot, bár én a 160-as árfolyamot (jelen EUR) mellett elképzelhetetlennek tartom.
Ha egyszer Svájc is az 1,25-1,3 CHF/EUR fair értéket jelezte, az EU pedig évekig (évtizedig? évtizedekig?) válságban lesz, akkor nem hiszem, hogy lesz ez még egyszer 1,5. Persze semmi sem lehetetlen, de sok értelme nem lenne egy ilyen aránynak, hiszen az már Svájcnak sem kedvezne, mellesleg az 1,5 a 270 körüli EUR/HUF mellett is 180 HUF/CHF lenne, nem 160 HUF/CHF ;)
Egyébként pedig a törlesztőrészletek esetében a 210 is "csak" 25% növekedést jelentene még a 160 HUF/CHF hitelek esetében is, ami adott esetben egyáltalán nem sok a teljes futamidőre vetítve, különösen akkor, ha egy potenciális 260 HUF/CHF árfolyammal szemben nézzük!
Ha én összerakhatom a "mennyit nyerhetek", "mennyit veszíthetek" képletet, akkor itt csak egy lehetőség van: A kisebb rossz választása, mert jól ebben az esetben már semmiképpen sem járhatsz, de nem mindegy, hogy mennyire jársz rosszul ;)
Egyebekben pedig nem vagyok arról sem meggyőződve, hogy egy mai CHF-en nyilvántartott Forint hitel törlesztőrészlete feltétlenül rosszabb lenne egy mai EUR alapú hitel törlesztőrészletével.
Mellesleg: Ha a bankok közötti átjárhatóságot is lehetővé tennék, akkor az aztán még versenyt és csökkenő költségeket is eredményezhetne... de ez már túl szép álom még hozzám képest is ;)