Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Re: Hétfőn jön a jó hír a kasszatagoknak?

Előzmény: #414730

"A manyup pénzed ami a számládon lesz az a tiéd nyugdíjas korodban"

Ha ott lesz. Mint tudjuk, arra ma már semmi garancia sincs, mert megszűnt az állami garancia.

"Az állami nyugdíj az olyan téma, hogy járni jár, csak nem biztos, hogy jut. :)"

Maradjunk inkább abban, hogy állami biztosan lesz, és biztosan kevés. Magánnyugdíj meg talán lesz, de biztosan nem sok. Egyikre sem lehet építeni, hanem önállóan kell takarékoskodni és nyugdíjas éveket építeni - persze szerintem.

"viszont ha pusztán elvi síkon nézem kiben bíznék jobban egy kapitalista nyugdíjpénztárban, vagy a magyar államban (amit 4 évente a hülyeség vetésforgójával irányítanak bohóc politikusok) akkor ez nekem nem kérdés."

Nekem sem: Én biztosan nem bíznék egy olyan intézményben, ami semmiféle szinten sem érdekelt abban, hogy nekem egyáltalán kifizessen valamit, ugyanakkor semmit sem kell tennie azért, hogy pénzhez jusson. Ez utóbbi ugyanis az én számomra rosszabb, mint az állam. Annak legalább érdeke, hogy a nyugdíjasok is elégedettek legyenek - legalább annyira, amennyire lehet. Furcsa dolgok ezek...