Re: Hétfőn jön a jó hír a kasszatagoknak?
Előzmény: #414557Igazán nem akarlak elkeseríteni, de a szarva között fogod a tőgyét.
Az államinál pontosan tudhatod, hogy MA ÉPPEN mennyi lenne, merthogy 21 év befizetés után már jár az öregségi nyögdíj, annak az értéke meg eléggé pontos összeg (Vö amit írtam: Ezt fogja az AB visszaállítani, mert EZT nem vehetik el, mint állami nyögdíjat, mert ez már most jár!).
Ezzel szembn az, hogy a manyup MENNYI IDEIG és MENNYIT fog kifizetni, arról halvány segédfogalmad sem lehet, annak az apropóján, hogy a kifizetésre vonatkozó jogszabályok egyébént a mai napig nem születtek meg. Bizonyára elkerülte ez az apróság a figyelmedet ;) Úgyhogy, egyelőre azt sem tudhatod, hogy a manyup minek alapján, milyen értékben és mennyit fog fizetni, ha egyáltalán fog. És még az is lehet, hogy évente más összeg lesz. DE hogy a hozamokból nem fogsz megélni, az biztos - márpedig az alap felélése a legjobb álmoskönyvek szerint is annyit tesz, hogy ha elég sokáig élsz, akkor fel fogod élni a megtakarítást, onnantól meg marad az az állami juttatás, ami már most is jár neked.
Egyebekben, én nem láttam SOHA olyat a manyup papíromon, hogy mennyi a várható járulék. Érdekes módon azon a megtakarítási életbiztosításomon, amelyet régesrégen kötöttem, azon minden évben rajta van, hogy ha most mennék nyugdíjba, akkor mennyi is lenne az életjáradék, ha azt kérném. Garantáltan.
Akkor hogy is van ez?