Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: nincs cím

Ricsi Előzmény: #413641

Mondjuk nem lennének galaxisok, hanem a csillagok szétszórva lennének. De most galaxisok vannak, abban rendezett mozgások ahelyett, hogy minden összevissza lenne.

A galaxisok pedig nagyrészt egy síkban mozognak (csillagászati értelemben vett sík), a bolygók nagyrészt egy irányba, egy síkban keringenek. (megintcsak csillagászati méretekben).

Az ateisták által hangoztatott ősrobbanás egyébként már régen megdőlt, csak jelenleg sincs jobb magyarázat. Hogy mi döntötte meg?

Megvizsgáljuk az ismert univerzum bármely részét. Ott látunk mozgó tárgyakat. És ezek a tárgyak különboző sebességgel mozognak el attól a ponttól, amit mi az ősrobbanás helyének gondoltunk. A bibi csak az, hogy a fizika törvényei szerint azonos távolságra ettől a ponttól azonos sebességgel haladó objektumoknak kellene lenniük. Mert ami mondjuk 200 000 km/h-val közlekedik, annak x fényévre kellene lennie, ami meg 100 000 km/h-val, annak x/2 fényévre. De érdekes módon nem így van.

Nem is tudom, miért írtam le, talán mert ilyesmit kérdeztél, de én nem vagyok csillagász, csak annyit tudok, amennyi az évek alatt rámragadt. De azt pl tudom, hogy az egy síkban rendezett galaxisok a rend mintapéldái, és baromira ellentmondanak a robbanásnak, amely minden irányba szét kellett volna, hogy terjedjen.