Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: törölve

Előzmény: #413133

Nézd, ha _te_tisztában_vagy_vele_, akkor tényleg megérné leírni.

Mint írtam, nekem én egy kis Társasházban volt szerencsém végighallgatni azt, amit elmondtak, és a lényeg az volt, hogy KIZÁRÓLAG az állami támogatás miatt érte volna meg a Fundamenta a normál hitelkamatok mellett, de akkor is csak akkor, ha előtakarékoskodsz, legalább három-négy évet. Mint írtam, ez alatt az idő alatt valójában 3-4%-ot SEM kapsz kamatként, csak az állami támogatás az, amitől "jól néz ki" a befizetés, mert (ha jól emlékszem és akkor jól számoltam) azzal együtt úgy négy év alatt 30% lesz a hozam, ami tényleg jobb, mint a banki lekötés, főleg, mert ez adómentes. Tiszta ügy, de azért nem egy "oltári nagy üzlet".

Csakhogy:

- ennek a feltétele az, hogy igénybevehessed az állami támogatást,

- és az állam a futamidő végéig tényleg fenntartsa ezt az osztogatást, ami egyébként csak a Fundamentának és társainak kedvez. Én ebben egyáltalán nem vagyok biztos.

És a fentiek fényében egyértelmű az is, hogy gyakorlatilag azoknak éri ez meg, akiknek NINCS PÉNZÜK, mert önrésznek elfogadják az ilyen takarékossági számlát, magyarán, ha akár a negyede nem fizet a háznak (szokásos budapesti állapotok), akkor is fizetőképesnek lehet tekinteni egy pályázaton.

Szóval, rövid fejszámolás után egy KICSI társasház elzavarta az üzletkötőt, hogy HA FIZETŐKÉPESEK a tulajdonosok, akkor rohadt felesleges ezzel foglalkozni.

Mindebből következik, hogy én még mindig nem látom azt a vásárlási konstrukciót, amit 8 millió Ft értékig fedezet nélkül, MAGÁNEMBERKÉNT felvehetsz három hónap befizetés után 8,1%-ra.

Amit belinkeltél, az pont nem ez, hanem az, amit én írtam: 8 millióról szól a szerződés, annak alapján fizetsz kamatokat, egyebeket, ugyanakkor kb 5 milliót kapsz csak kézhez. Én ezt momentán nem látom jobb üzletnek, mint egy most éppen 10% THM körüli banki hitelt.

Ezért kérdeztem, hogy melyik ajánlatra gondolsz, mert tényleg nem tudok róla.