Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Re: törölve

Előzmény: #412615

Hát, biztosan neked van igazad, de nekem sem az üzletkötő nem ezt mondta, sem az oldalukon lévő számítás nem ezt adta ki.

Abban nyolc millió forinthoz 120 hónap előtakarékosság tartozik, mely alatt gyakorlatilag NULLA kamatot adnak a pénzedre(!), mert összesen, azaz ÖSSZESEN a tíz év alatt erre a megtakarításra 164 486 Ft-ot adnak(!) kamat címen, majd ezek után még 85 hónapig törlesztesz. Óriási üzlet!

"A konkrét példa esetén Kiegyensúlyozott számlát nyitva (6 év 1 hónap megtakarítás) a szerződéses összeg 5 000 000 Ft, ebből a lakáskölcsön teljes összege 2 977 938 Ft; Havi megtakarítási ráta 20 000 Ft; A szerződés 1-76 hónapja között a hitelkamat mértéke évi fix 8,1%; THM: 8,79%; A hitel teljes költsége: folyósítási díj: 75 000 Ft; Egyéb költségek: 39 600 Ft; A törlesztőrészletek összege: 2 565 000 Ft. Az első 76 hónap után a lakáskölcsön-kamat mértéke évi fix 4,9%; THM: 6,73%; 66 hónapos futamidőre. A lakáskölcsön teljes költsége: folyósítási díj: 0 Ft; Éves kezelési költség: a fennálló kölcsönegyenleg 1%-a, a törlesztőrészletek összege: 3 515 146 Ft."

Szerintem összekevered azzal, hogy ha elkezded a befizetést, akkor három hónap múlva a megtakarítási számlát például ÖNERŐ címen elfogadják pályázatoknál, vagy a szerződött összeg VALAMEKKORA RÉSZÉRE(!) kaphatsz "gyors hitelt", miközben az egészre törlesztesz tovább.

Mondtam, hogy a Társasház kollektíve el is zavarta az üzletkötni vágyót, mert nem szeretjük, ha hülyének néznek bennünket, ennél még az is egyszerűbb (és olcsóbb!), ha inkább összedobjuk a pénzt. Egy nagy átkúrás a megszorult társasházaknak és ennyi.

Egyébként, ha meg tudod mutatni, hogy hol kaphatsz a szerződött összegre 8,1%-ra pénzt szabad felhasználásra, vagy épület vásárlásra, akkor az tényleg érdekelne, mert nekem ilyet nem tudtak mutatni, csak kamuparédét.

Balek.