Re: nincs cím
matgab Előzmény: #41247Attól függ mit értünk háborús bűnösség alatt...
Ha a háború kirobbantását tartjuk bűnnek, akkor lehet az Hess, de Speer semmiképpen, bár Hess tevékenységét nem ismerem, ezért nem tudom megítélni. Ha háborús bűnök alatt azt értjük, márpedig szerintem a jog inkább ezt érti, hogy a háborút nem a genfi konvenció, illetve a háború iratlan szabályai alapján vívják- akkor Hess-nek vagy Speernek nem tudok olyan tettéről, miszerint ennek ellenében tett volna.
Azonkívül nem azt mondtam, hogy ők nem voltak bűnösök ( ha az 1. pont szerint nézzük a megítélést, akkor akár a háborúban végső soron az is lehetne bűnös, aki védekezik- szélsőséges esetben) hanem , hogy ha ők bűnösnek voltak kikiáltva, akkor ott valszeg több ezer embernek kellett volna ott lennie!
Az oroszok részéről a finn-orosz háború kirobbantóinak (ha az 1-es pontot nézzük) vagy a Katyn-i mészárlásért, a hadifoglyok tartásáért, az olaszoknak már az etióp vérengzésekért, a japánoknak temérdek lakosság elleni bűnükért, az angoloknak a terrorbombázásokért (az első nem katonai célpont ellen indított tudatos légi támadás Berlint érte) , az amerikaiaknak az atombombákért stb. stb.
Speer elismerte...Mit tehetett volna? Gondolom megmondták neki, hogy ha elismeri, akkor nem életfogytigot kap...