Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: törölve

Hathor Előzmény: #412255

Szia,

röviden..

Ingatlanpiac helyzete. Válságos továbbra is.

Nincs kereslet, az esetleges vevők talán megvárják a piac alját, én is ezt várom ki befektetés vásárlásával. További csökkenő trend figyelhető meg. Budapesten Újbuda mozog picit, én ezt figyeltem meg. Minden kerület csökkenő tendenciában. Kerületünkben 20MFT alatt nem lehetett lakható házat kapni évekig. Most 15MFT-okért is látni néhányat. Nehezen fogom én is vissza, hogy ne szálljak be a vételbe, de kivárom, minaddig amíg nem lesz felpattanás. Ez olyan mint a tőzsde. Van akinek az egykori 10Ks OTP 4K körül már kedvező ár, jelenleg 7K után is 3.9Kn is kedvező sok embernek, van aki megvárja hátha lesz lejjebb is, esetlegesen 3K alatt. Mindekettőt meglátja az ember lesz-e olcsóbb. Az ingatlanban év végéig lehet még csökkenés szerintem, jövőre ha bevezetnek új hitel konstrukciókat, lakástámogatási kölcsönöket, akkor elkezdődhetne egy ksi mozgolódás. Ellenben egyre jobban fogy a lakosság megtakarítása, egyre magasabbak a fogyasztói árak, fizetések letapadtak, forint veszélyes szinteken.

Ma a tőkepiacra egy más szemmel nézek a három napos pihenésem után, mint három nappal ezelőtt, mielőtt elmentem. Új jeleket látok, amiről még nem beszélek most, megvárom a kiforrását, ma átalakulóban van a dolog, vagy mondhatom úgy is kialakulóban. E-Star is 8200on a kétszer várt szintemen, a két céláromon ma is ott tanyázik. Szóval idén további negatív tendenciár számítok év végéig. Jövőre nézve megvárom a kormány terveit januártól lesz-e valami lakásvárlási ösztönző program.

Értékálló terület nekem mint írtam most XI.ker, de a csökkenésben pont úgy részt vehet, mint az általatok fundásan kíváló E-Star. ,-)

Kilakoltatási moratórium?! Mint azt vártam utólagosan nem sok vizet zavart, sehol nem láétom jelenleg hatását, eredményét. Előzetesen nyomhatta lefele az árakat, a para miatt. Látsz Te változást júli 01.óta? Én nem.

Kb. ennyi a válasz.

Üdv.