Regisztráció Elfelejtett jelszó

Hozzászólás

Ricsi

Ja, és még valami...

A reál beállítottságú emberek jobban hisznek a tudományban. És azt fogadják el, amit a tudomány éppen most állít. Mondjuk az ősrobbanást.

aztán pár év múlva kiderül, a világegyetem tágul, és milyen meglepő, gyorsulva tágul. A tágulási sebessége most is nő. Ez ellentmond mindenféle fizikai törvényszerűségnek, mert a sebességnövekedés energianövekedést feltételez. Ilyen pedig nincs, ugye?

De amikor ez kiderül, akkor érdekes módon a világi média nem nagyon tesz róla említést. Néhány szaklap megírja, kitaláljuk hozzá a sötét energia kifejezést, és ezzel megmagyarázzuk. Nem azt mondjuk, hoppá, lehet, az egész nagy bum elképzelés nem jó, hanem próbáljuk az általunk elképzelt teóriához alkalmazni a megismert dolgokat.

És sajnos a vallásosokra ugyanez igaz. Valamit olvasnak a bibliában, azt gondolják, az egy tudományos mű, és ragaszkodnak az elképzeléseikhez. És ebből voltak természetesen a tudósüldözések. Mert én, a tévedhetetlen egyház, azt gondolom, a világ geocentrikus, és ha egy tudós azt mondja, heliocentrikus, akkor az tagadja a vallást. Pedig nem.

Szóval, szerintem ezekért is kevesebb a reál beállítottságú keresztény. De ha valaki értelmesen és ésszel olvassa az írásokat, nem talál ellenvetést a mai tudomány, és a keresztény hit között. Főleg azért, mert mint már említettem, a kereszténység csak és kizárólag a szeretetet hirdeti.