Re: ideje venni?
VadSpeki Előzmény: #406442Jaja, én is pont most olvastam. :-)
Így van, szerintem más piacokon is érdemes lenne ezt a short-tilalmat megfontolni a döntéshozóknak.
Nem is tartom normális dolognak ezt a shortolást, hisz a Cégérték ellen szól, és a stabil fundamentumokkal rendelkező cégek ellen ez egy támadás szerintem.
Én legszívesebben betiltanám örökre minden tőzsdén a shortolást.
A hitelminősítők... Na ezek sok szót nem érdemelnek, nem érdemlik meg, hogy sokat beszéljünk róluk. A hitelességükkel nagy problémák vannak, plusz szinte monopólium van a hitelminősítői piacon, hiszen a 3 nagy amcsi hitelminősítő uralja a piac 85-90 %-át, ha jól tudom. Meg már létrejött egy nagy kínai hitelminősítő cég is...
A lényeg, hogy azt mondom hajrá Berlusconi! Reméljük kemény szankciókat kapnak legalább Olaszországban a hitelminősítők! Na, ha ez bekövetkezik, erre inni fogok! :-)
E-Star, én már kivárom az egészet, úgy is 1-2 évre vettem a részvényeket, csak kicsit idegesítő, hogy 10 500-11 000 Ft között nyúltam bele, és nem pl. itt 8000-9000 Ft között. Már igazi stratégiai befektető lettem. Úgyhogy nyugalom, ki kell már ülni! Jó a Cég, majd egyszer beárazódnak a fundamentumok is!
A concorde-ügy idegesít, mert ha nincs ez a téma, akkor nagy valószínűséggel nem esünk ekkorát szerintem, sajna a pakkom egy részét dobtam pánikból pénteken...