Re: nincs cím
Gabre Előzmény: #405731matgab,
ha két sorral tovább olvasol, megláthatod a párhuzamot:
"a javasolt beavatkozás ugyanolyan mesterséges infúzió lenne az amúgyis túlfeszített nemzetgazdasági egyensúlyra, mint amilyet a jegybankok a pénznyomtatással teremtettek"
Én azt állítom, hogy UGYANOLYAN hatással járna, mint a jegybanki pénznyomda, kvázi tovább szélesítené a szakadékot ez az eljárás, hiszen a megtakarításokat semmivé tenné.
Még tágulhat a szakadék, még van középosztály, és amíg van olyan középosztály, amely nem váltja le az ilyen hatalmi réteget -akár erőszakkal-, addig tágítható a szakadék, és én pont azt írtam, hogy a hatás azonos.
Tehát magad is megerősíted, amit állítok, hiszen elismered, hogy a pénznyomda ezt okozta három év alatt, amihez én hasonlítom a javasolt eljárást.
Olyan egyszerűen nem létezik, hogy az adósok megszabadulnak a kötelesség alól, és ezt a 'kiigazítást' másokon nem hajtja be a rendszer.
Az egész Földi létünk egyensúlyi rendszerek garmadából áll, kizárt, hogyha valakinek mesterségesen kedvezel, az mindenkinek kedvező, és nincsenek kárvallottjai. Az egész pénzügyi rendszer a földi erőforrások fölötti jogosultságot hivatott elszámolni, ha ebbe beletenyerelsz, látnod kell a következményeit is.
Úgy soha nem állhatsz a Földön, hogy valakinek közben a lábára ne lépj. Képletesen szólva.
Ui.: nem jártam a közgázra, az nekem túl elméleti. Én a gyakorlati oldalát részesítem előnyben a világunknak.
Ezért a véleményem az, hogy a javasolt eljárás hiperinflációt gerjesztene és bedöntené a hitelpénzrendszert, legalábbis amennyire kedvezne egy rétegnek, annyira büntetne egy másikat.
Azzal pedig emberi mivoltomból nem értek egyet, hogy a hangyákat tönkretegyék, a tücsköket pedig kitüntessék. Ez nonszensz lenne.
In my opinion.