Re: nincs cím
balacy Előzmény: #403149Kicsit más, de hasonló dolgon én is sokat gondolkodtam régebben, amíg a reál gazdaságban tevékenykedtem.
Kell-e saját ügyvéd, havi átalányért?
Jól lehülyéztem a volt főnökömet, mert akkor relatíve nagy összegért "bérelte" az ügyvédjét.
De egy idő után rá kellett jönnöm, hogy sokkal jobb, ha van egy saját, mert ha gondom van, rögvest segít és olyan dolgokban is, amíg amúgy legyintettem volna, hogy ezzel aztán nem futkosok én ügyvédhez. Piti 50e-es kárt nem akar kifizetni a biztosító? És nagyképűben mondogatja, hogy ilyen és olyan bírósághoz lehet menni? (mert tudja, hogy nem egy oda ennyiért a többség) Munkavállaló fenyeget? Szállító, vagy vevő éppen kicsit eltér a szerződéstől és gondjaim vannak? Először elsimitottam magam, igen, a másra rendelt (pihenés, család) időmből. Nehogymár ezért futkossak ügyvédhez, biróságra, mert az drága... meg idő...
Aztán másképp lett. A biztosító nagyon sokat fizetett, az egyéb intézendőket az ügyvédi iroda (nekik 10 perc, nekem fél nap) tette rendbe.
Mennyivel könnyebb odamenni, hogy "Sanyi bácsi, itt azt írják, hogy jogi útra terelik, feljelentenek, behajtják, követelik... nézd meg már, hogy mit kellene csinálni..." "Lacikám, majd megválaszolom..." vagy "Laci, ez jogos, mert... fizetni kellesz"
Sokszor megéri az ilyen :)
Amúgy nagyon nem vagyok egy pereskedő ember.