Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: nincs cím

Előzmény: #401424

Magyarország nem jelentkezett a táplálékszerepre - rajtunk tesztelték, hogy az EU megborításához mekkora erők szükségesek. Akkor az EU ideküldte a mi méreteinkhez képest mért "nehéztüzérséget", így akkoriban le is szálltak rólunk, de a megszerzett tapasztalatok alapján estek neki most Görögországnak.

A cápa és a prédáról az a véleményem, hogy egy dolgot felejtesz el: IGAZ, hogy kevesebb lesz a cápa, de a prédák előbb tűnnek el. És egy kis hal SOHA nem lesz cápa. Ezért lenne fontos az, hogy legalább azok az országok, amelyek nem akarnak a cápákkal együtt úszni, azok megtehessék azt... de ne legyenek már BELEKÉNYSZERÍTVE abba a medencébe, amiben a cápák vannak és lehetőleg ne kelljen már azt hallgatni, hogy az a "szabad piac", hogy a cápáknak is joguk legyen az aranyhalak között élni, mert "ez az egyenlőség". Egy frászt. Ez a pusztítás ideológiája.

Én már írtam: Minket most arra kényszerítettek, hogy NO LIMIT Pokert játsszunk olyanokkal, akik tudják, hogy kikészítenek. Ahhoz, hogy bármiféle FAIR esélyünk legyen (mondjuk a tanulópénz után), ahhoz is az kellene, hogy LIMIT Pokert játsszunk, amiből fel is lehet állni, amikor a kockáztatott pénzt elveszítjük. Mondjuk egy Texas Hold'em-et, amiben egyrészt nem vagy köteles játszani, másrészt van esélyed, és nem az dönt, hogy ki mögött mekkora vagyon áll, mert egy arab sejkkel szemben - ha nincs felállási jogod az asztaltól - akkor egyszerűen nem nyerhetsz.

Ennek belátása szerintem az, ami meg tudja mutatni, hogy mi a különbség a VALÓDI SZABAD PIAC és az annak nevezett pusztító-rablóhadjárat között. Aki azt hiszi, hogy az utóbbi bármit is "szabályoz", vagy éppen azon múlna politikusok sorsa, netán az, hogy "jobb politikus legyen" az szerintem alapvetően tévedésben van a rendszer működésével kapcsolatban. Nem is érdekli őket, hogy ki van ott, hiszen azon szabályozók, mely szerint akkor megy oda FEGYVERESEN, amikor csak akar, azok FÜGGETLENEK attól, hogy ki van hatalmon.

Ami függ tőle, az csak annyi, hogy valaki "mennyire készséges" a kiszolgálásukban, avagy, hogy "mennyire nem az". Na ebben megtalálni az egyensúlyt, na az a nehéz. Ha pedig ehhez még a lakosságot, a választópolgárokat is hozzátesszük, akkor kapjuk a majdnem lehetetlent. A tápláléklánc aljáról nincs kijutás, mert ez egy állapot. A tápláléklánc aljáról akkor tudsz eltűnni, ha KIVONOD magad a táplálékláncból, mert például "mérgező leszel", vagy olyan védelmi rendszert építesz ki, amitől már nem akarnak megenni. Feljebb ugyan nem kerülsz, de legalább nem esznek meg. Ehhez pedig első lépésben az öntudatra ébredésre van, avagy lenne szükség.

De ez már egy egészen más téma és nem is illik ide :)