Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Re: nincs cím

Előzmény: #401036

Én úgy gondolom, hogy nem történik semmi különös sem, hiszen valójában teljesen egyértelmű, hogy az olaj->arany->nyersanyagok után most éppen a PÉNZBE fektetnek be a nagyobb alapok:

"A magyar származású hedge fund guru, Soros György által alapított Quantum Fund, amely a világ egyik legsikeresebb hedge fundjaként működött, most hátrébb lépett a piacoktól. A 25,5 milliárd dolláros alapot jelenleg irányító Keith Anderson június közepén arra utasította portfólió menedzsereit, hogy vegyenek vissza a kereskedésből, miután az alap 6 százalékot veszített idén - írja a Bloomberg. Anderson szerint a piacok most sokkal zavarosabbak és kiszámíthatatlanabbak, mint a válság csúcsán. Utasításának következtében a Quantum portfóliójában a készpénz aránya 75 százalékra nőtt, a likvid tőke pedig jelenleg csak kedvezőbb befektetési lehetőségekre vár."

Amiből az következik, hogy a részvények és egyebek lemennek, a PÉNZ MEGDRÁGUL, de ez nyilván csak egy libikóka, hiszen amikor majd megéri a bedöntésre ítélt intézményekbe fektetni, akkor szépen átteszik majd oda a pénzt.

A problémát valójában a dömping spekuláció okozza szerintem, azaz az, hogy valójában a TELJES áru/pénzpiaccal felérő spekulációs tőke libikókáztatja a rendszert, azaz nem a rendszerrel van baj, hanem az abban hullámzó, semmivel sem törődő csak a profitot hajszoló forró tőkével. Amire éppen rászáll az megborul, és ennek egyébként semmiféle alapja nincs, hiszen - ahogy írtam - teljességgel nyilvánvaló, hogy a svájci gazdaság nem javult 20%-ot tavaly óta, ahogy az is, hogy az EU-s gazdaság sem romlott ennyit.

Egyszerűen csak most ezzel szórakoznak az uzsorások, mert ebből remélnek profitot. Mivel ez sem elég, ezért jöttek sorban az államok, hátha így majd többet lehet kizsarolni.

Erre pedig a korábban általatok leírt módszerek nem nyújtanak megoldást, erre drasztikus megoldás kell -> a short és egyéb teljességgel elszállt hamisítások vagy betiltása, vagy drasztikus korlátok közé szorítása.